PLS SEVER: Nemoć Mamuta protiv Legionara (FOTO)

575

Sirmium Legionaries – Kikinda Mammoths 27:0 (0:0, 6:0, 14:0, 7:0)

Stadion: 25. maj. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
6:0 Zoran Lončarević trčanje 3 jarde, neuspešan PAT.
12:0 Zoran Lončarević trčanje 2 jarde, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
20:0 Zoran Lončarević trčanje 4 jarde, Miloš Kolibar pretvaranje za 2 poena.
27:0 Vladimir Jesretić trčanje 12 jardi, Marko Đukić PAT.

Posle ubedljivog poraza na startu prvenstva, najstariji klub u Srbiji, Sirmium Legionari, pobedili su i u drugom uzastopnom meču Prve lige Srbije – grupa Sever. Ovog puta ubedljivo, a pred Sremcima su ovog puta pali Mamuti iz Kikinde, koji su možda pre utakmice važili za blagog favorita.

Utakmica je rešena tek u drugom poluvremenu, jer je u prvom vođena rovovska borba. Obe odbrane su dominirale, bile su na visini zadatka, dok napadi Legionara i Mamuta nisu uspevali da se povežu. Kikinđani gotovo da nisu uspevali da uzmu novi prvi daun, dok su domaćini bili nešto produktivniji, ali su ih dve intersepcije koštale prilike da poentiraju.

Tako je bilo do samog finiša prvog poluvremena, kada su Legionari došli do vođstva i otključali vrata odbrane Kikinđana. Dugačkim pasom zeleni su stigli do svega nekoliko jardi od end zone, kada je na scenu stupio, ko drugi do – Zoran Lončarević. Za njega je lak zadatak bio da unese loptu u end zonu protivnika, 7 sekundi pre kraja poluvremena.

Ni u drugom poluvremenu Kikinđani nisu uspevali da uspostave napadačku igru, a u tome im je u mnogome odmogla i borbena odbrana Legionara. Sve više je na terenu bila odbrana Mamuta, koja je od umora počela da popušta, što su Sremci znali da iskoriste. Počela su da prolaze trčanja, mnogo lakše se dolazilo do prilike za poentiranje, pa su na kraju domaći uspeli ubedljivo da slave bez primljenog poena.

Ostale fotografije sa ove utakmice možete videti na oficijalnoj strani Srpske asocijacije američkog fudbala, u delu Photos/Fotografije. Foto: Dragutin Stanković.