JLS polufinale: Veprovi ponovo nadigrali Legionare (Video)

997

Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 22:17 (0:7, 6:3, 16:7, 0:0)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 300.

Kretanje rezultata:
0:7 Darko Hodoba trčanje 90 jardi, Miroslav Simić PAT
0:10 Simić fild gol 25 jardi
6:10 Aleksa Đokic trčanje 1 jard, neuspešno pretvaranje za dva
6:17 Darko Dumančić trčanje 9 jardi, Simić PAT
14:17 Đokić trčanje 1 jard, Aleksa Stevanović za dva
22:17 Aleksa Jevtić vracanje fambla 12 jardi, Stefan Todorović pretvaranje za dva

Treću godinu zaredom, Kragujevac Wild Boarsi eliminisali su Sirmium Legionariese u polufinalu Juniorske lige Srbije, ovoga puta na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu, rezultatom 22:17.

Kao i prošle godine vođena je velika borba, a pobednik se nije znao do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gosti su odlično otvorili utakmicu, sjajnim tačdaunom trčanjem seniorskog reprezentavca Srbije Darka Hodobe, a zatim su poklon fambl Kragujevčana na 10 jardi od end zone pretvorili u fild gol – 10:0.

Do odlaska na odmor, kvoterbek Veprova, Aleksa Đokić, smanjio je rezultat snikom kom je prethodilo nekoliko dobrih trčanja – 10:6. Međutim, već po povratku sa odmora vođa napada Legionara, Darko Dumančić, vratio je svom timu dva poseda prednosti – 17:6.

I onda se desio prelomni trenutak. Kragujevčanima je sa sredine terena prošla „fejk“ akcija panta na četvrtom daunu, tako što je Aleksa Stevanović uhvatio pas Đokića i izborio novi napad iz crvene zone. To su domaći znali da krunišu, novim snikom Đokića, a nedugo zatim Aleksa Jevtić pokupio je fambl i uneo loptu u end zonu za preokret i, ispostavilo se, prolaz u finale.

U poslednjoj četvrtini Veprovi su zaustavili protivnički nalet u crvenoj zoni, a posle nekoliko dobrih trčanja Đokića našli su se na desetak jardi od end zone Legionara, ali nisu želeli ništa da rizikuju već su se odlučili za „nil daun“.