Kup pionira Srbije (U16) – Kraljevske krune u prednosti posle prve utakmice

1426
Kup pionira Srbije (U16)

U prvom kolu Kupa pionira Srbije (U16) Kraljevske krune pobedile su Orlove sa Novog Beograda rezultatom 27:6. Kraljevo Royal Crowns su bili prvi domaćini novoustanovljenog SAAF takmičenja za mlađe kategorije, odnosno prve utakmice u takmičenje pod nazivom U16 Kup pionira Srbije, koja se igra po istim 7 na 7 pravilima kao i Pionirska liga Srbije. Ovo takmičenje je ustanovljeno kao posledica odustajanja, pred samu sezonu, većeg broja klubova od Pionirske U16 lige Srbije.

Na prvoj utakmici u Kraljevu, domaći pioniri su relativno lako savladali vršnjake sa Novog Beograda. Iako su u prvom napadu pomerali lance dobrom igrom kvoterbeka Milana Manića Orlovi lepo otvorili utakmicu, Kraljevčani su dominirali tokom celog susreta i u napadu i u odbrani. Kraljevići su bili konkretni u napadu, pre svega preko svojih trkačkih opcija u koje pored raningbeka Mihaila Gajovića i standardno dobrog Nikole Milivojevića, spada i QB Mihailo Đokić, a jedini pas za dodatni poen je kompletirao WR Kruna Andrija Savićević. Interesantno je to da čak šest startera RC pionirskog tima nije igralo utakmicu, tako da su još mlađi dečaci sa Ibra dobili priliku da se dokažu i bili su uspešni. Po mišljenju struke Kruna posebno su se mladi linijaši istakli kao odlični. Utešne poene, pred sam kraj utakmice, za Orlove je postigao RB Rastko Dabović.

Bojan Rajičić, glavni trener Kraljevskog youth tima je game-ball dodelio svojoj odbrani, a za SAAF sajt je izneo utisak da mu je veoma žao što ove sezone više klubova ne učestvuje u U16 takmičenju.

Utakmicu su ulepšale i dugogodišnje RC cheerleaders-ice iz plesnog studija First Step, svojim nastupima na početku utakmice i poluvremenu.

Naredni susret ova dva tima u Kupu igra se na Novom Beogradu za dve nedelje. Po propozicijama, Kup pionira Srbije, odigraće se dve utakmice, ako bude nerešen ishod, osvajač Kupa će se rešiti u finalnoj, trećoj utakmici.

Kraljevo Royal Crowns 27:6 Novi Beograd Orlovi
Kup Srbije pionira U16. Nedelja 19. septembar, 13:00 SC Magnohrom

1/4 – 7 : 0
7:0 Mihailo Gajović trčanje 5 jardi, PAT Mihailo Đokić pas za Andriju Savićevića
2/4 – 6 : 0
13:0 Nikola Milivojević trčanje 7 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 8 : 0
21:0 Nikola Milivojević pick 6 35 jardi, TPC Mihailo Đokić
4/4 – 6 : 6
27:0 Mihailo Đokić trčanje 50 jardi, PAT neuspešan
27:6 Rastko Dabović trčanje 40 jardi, PAT neuspešan