Reprezentacija Srbije dočekuje Mađarsku u prvoj utakmici novog ciklusa EP!

239

Reprezentacija Srbije dočekuje Mađarsku u prvoj utakmici novog ciklusa Evropskog prvenstva u američkom fudbalu

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu ugostiće Mađarsku 19. oktobra na Gradskom stadionu u Melencima kod Zrenjanina, u prvoj utakmici novog ciklusa Evropskog prvenstva. Početak utakmice zakazan je za 15.00 časova, a Srpska asocijacija američkog fudbala poziva sve ljubitelje ovog sporta da dođu i podrže naš nacionalni tim u borbi za istorijski plasman.

Američki fudbal u Srbiji ima dugu tradiciju – igra se od 2003. godine, a reprezentacija trenutno zauzima osmo mesto na rang listi IFAF-a (Internacionalne federacije američkog fudbala). U predstojećem meču protiv Mađarske, selektor Bojan Kovačević veruje da njegov tim ima šanse da zabeleži pobedu:

„Očekujemo tvrd i neizvestan meč. Igramo s velikim poštovanjem prema protivniku, ali i s verom u sopstvene kvalitete. Ako budemo ostali jedinstveni i smireni u teškim trenucima, verujem da ćemo izaći kao pobednici,“ izjavio je Kovačević.

Utakmica je prvobitno trebalo da se odigra na Gradskom stadionu u Zrenjaninu, ali kako stadion još uvek nije dobio priključke za struju i vodu, organizatori nisu uspeli da dobiju neophodne dozvole. Mađarska reprezentacija odbila je da igra na stadionu Železnik u Beogradu, pa je susret premešten u Melence.

Posle duela sa Mađarskom, reprezentaciju Srbije očekuje težak izazov – susret sa aktuelnim evropskim šampionima, Austrijom, koji će se održati 27. oktobra u Salzburgu. Austrijanci su 12. oktobra nadigrali Mađarsku u gostima sa ubedljivih 58:3, što ih čini jednim od najjačih timova na kontinentu.

Evropsko prvenstvo u američkom fudbalu se već petu godinu zaredom igra po aktuelnom formatu, koji obezbeđuje minimum dve zvanične utakmice godišnje za svaki tim, uz početak takmičenja u grupnoj fazi.

Selektor Kovačević i njegov stručni štab su nakon uspešno završenog mini kampa u Pančevu sastavili konačni spisak igrača koji će obući dres reprezentacije za predstojeći susret, koji će biti objavljen uskoro.

Svi novinar i fotografi koji žele da isprate utakmicu uživo mogu da pošalju svoje podatke radi akreditovanja na mail: press@saaf.rs