Reprezentacija Srbije započinje svoju borbu na Svetskom prvenstvu u Finskoj

25

Reprezentacija Srbije u fleg fudbalu učestvuje na XI IFAF Svetskom prvenstvu u fleg fudbalu, koje se održava u gradu Lahti/Pajulahti u Finskoj od 27-30. avgusta, uz učešće ukupno  31 seniorske muške reprezentacije i 23 ženske ekipe sa šest kontinenata.

Ovo je prvo učešće reprezentacije Srbije u fleg fudbalu na zvaničnom takmičenju, koje počinje u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama – petostrukim svjetskim šampionom, Španijom i Brazilom.

Srbija ja aktuelni kadetski vicešampion Evrope u fleg fudbalu (Italija 2023. godine) i osvajač bronzane medalje sa Evropskog prvenstva za pionire 2015. godine.

Srbija je inače i domaćin Evropskog prvenstva u fleg fudbalu za dečake i devojčice ispod 15 i ispod 17 godina od 5-7. septembra 2024. godine u Kovilovu pored Beograda.

Rade Rakočević, selektor fleg fudbal reprezentacija Srbije je izjavio o predstojećem prvenstvu:

– Došli smo sa najboljim igračima koje imamo i želimo da vidimo gde se nalazimo u svetskim okvirima. Cilj nam je da pokažemo ponos i znanje, poštovanje prema protivnicima i igri i da učimo od drugih, trenutno iskusnijih reprezentacija. Naš cilj je da napredujemo iz godine u godinu, kako bi dobili priliku da predstavljamo Srbiju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. Pozivam sve da nas prate na ovom prvenstvu i da podrže i naše mlađe selekcije na Evropskim prvenstvima početkom septembra, kao i da se oprobaju u ovom sjajnom sportu, u klubovima koji se nalaze po celoj Srbiji.

Utakmice reprezentacije Srbije na XI Svetskom prvenstvu u fleg fudbalu možete gledati uživo na linku www.ifaf.tv. Više informacija o fleg fudbalu možete naći na društvenim mrežama i sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF).