Brendon MekDauel, MVP Superlige 2009

656

Brandon McDowell MVP

Treneri Superlige dali su svoj glas o tome ko je, po njihovom mišljenju, najbolji igrač ligaškog dela nadmetanja u ovogodišnjoj srpskoj Superligi američkog fudbala.

Svaki trener je najboljem pojedincu po njegovom mišljenju dodeljivao 5 bodova, drugoplasiranom tri boda, a trećeplasiranom bod. I, evo rezultata…

Peto mesto, sa pet bodova koje je zaslužio svojim nastupima za Vukove, za koje je u Superligi postigao devet tačdauna, od tog šest dodavanjem – kvoterbek “čopora” sa Ade, Džordan Grin.

Četvrto mesto, sa sedam bodova, zvanično najefikasniji hvatač Superlige sa deset tačdaun-hvatanja po čemu nije imao konkurenta – risiver vršačkih Lavova, Milan Nikolić.

Treće mesto, sa deset bodova, zvanično najproduktivniji kvoterbek Superlige sa 13 tačdaun-dodavanja i 2 tačdaun trčanja – Branko Radošević, organizator igre Sombora

Drugo mesto, po glasovima superligaških trenera, osvojio je risiver a sada kvoterbek novosadskih Vojvoda. Sa tri tačdaun-dodavanja, jednim hvatanjem za tačdaun i osam tačdaun-trčanja, Jovan Plećaš je od stratega klubova Superlige osvojio 23 boda, samo četiri manje od pobednika.

I na kraju, a sa pravom na vrhu, prvo mesto u izboru za najboljeg igrača ligaškog dela nadmetanja u Superligi, igrač koji je imao dva tačdaun-dodavanja, tri hvatanja za tačdaun i impresivnih 16 tačdauna trčanjem – Brendon MekDauel, raningbek Vukova, koji je glasovima superligaških trenera sakupio 27 bodova.

Brendonu MekDauelu je pehar za MVP igrača ligaškog dela Superlige na poluvremenu finalnog meča uručio predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, Željko Jovanov.