U nedelju spektakl na Adi: Vukovi na Vojvode

613
Toni Stubs

Ljubitelji američkog fudbala u Srbiji u nedelju od 14 časova na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji moći će da prisustvuju pravom spektaklu: u trci za novom titulom u Superligi pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala, snage će odmeriti prošlogodišnji finalisti – aktuelni šampioni Vukovi iz Beograda i njihovi gosti, novosadske Vojvode. Meč, za čiju je ulaznicu potrebno platiti svega 100 dinara, imaće višestruki značaj, jer će pored borbe za prestiž rezultat ove utakmice biti računat i za regionalnu Centralno-evropsku ligu u kojoj su predstavnici Srbije upravo naredni rivali.

Duel dva najbolja tima u Superligi, koja su to dokazala prošle godine a ove nastavila da potvrđuju jer se sa po dve pobede nalaze na deobi liderske pozicije, spektakl je sam po sebi.

Sa jedne strane prvak, ne samo u domaćem takmičenju već i regionalne Centralno-evropske lige američkog fudbala, pojačan Rubenom Drounsom, trkačem njujorških Džajantsa sa kojima je 2008. godine osvojio NFL Superboul a koji je doneo senzacionalnu odluku da dođe u Srbiju i trenerskim poslom počne da se bavi baš u “čoporu sa Ade”.

Jovan Plećaš

Sa druge strane Vojvode, koje su prošle godine poklekli na svom terenu u duelu sa Vukovima tek posle spektakularne utakmice i produžetaka, željne su revanša za ubedljiv poraz u superligaškom finalu. Povredama desetkovani Novosađani tada su bili lak plen Beograđana, a dobra vest za njih je da se treninzima ekipe priključio najbolji hvatač Superlige, Jovan Plećaš.

Da li će on moći da zaigra? Koliko će nova ofanzivna linija Vojvoda uspeti da izdrži pritisak najbolje odbrane u Superligi? Ima li leka za sjajnu igru trčanjem “čopora sa Ade” u čijim je redovima nekoliko američkih igrača, pre svih Brendon Mekdauel koji je proglašen i za MVP igrača cele prošle sezone i minule finalne utakmice? Da li je dolazak pojačanja iz SAD, univerzitetske zvezde Tonija Stabsa dovoljan da Vukovi spreče najbolji “napad kroz vazduh” za koji su zaduženi novi trener Vojvoda, prvi selektor reprezentacije Srbije u američkom fudbalu Igor Hofman i ofanzivni koordinator Peđa Nikolić?

Sve ovo su pitanja na koja ćemo odgovor dobiti u nedelju.

Ada, 14 časova. Teren sa veštačkom travom.

Vukovi – Vojvode.

I vi.