Baraž za elitu i duel za prvi trijumf u B diviziji

599

U vikendu koji je pred nama odigraće se dve poslednje utakmice pre velikog finala Superlige. Legionari iz Sremske Mitrovice dočekuju Grofove iz Novog Kneževca u baraž meču koji odlučuje o timu koji će naredne sezone nastupati u A diviziji, a kinindski Mamuti i beogradski Gorštaci nadmetaće se za prvu pobedu u B diviziji.

Upravo će duelom u Kikindi otpočeti novi radni vikend u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala, jer će se ovi rivali sastati u subotu od 17 časova na Atletskom stadionu. Oba rivala su u pet prethodnih nastupa doživeli poraze, ali više nego časne: Mamuti su zbog kasnog dobijanja opreme prinuđeni da igraju vikend za vikend, bez predaha, i pritom su kao debitanti pobrali simpatije i čestitke mnogih rivala, a povrede se učinile da Hajlendersi u ovoj sezoni budu ekipa sa najvećim brojem pehova. I ovoga puta nastupiće u sastavu daleko drugačijem od idealnog, o čemu delimično svedoči i činjenica da će u šestom superligaškom meču napad organizovati morati da organizaciju igre preputste petom po redu kvoterbeku.

Dan kasnije, u nedelju od 13 časova na terenu 25. maja, Legionari će kao najstariji klub američkog fudbala u Srbiji dočekati jedan od najmlađih, Grofove koji predstavljaju svakako najveće iznenađenje u Superligi. I dok je tim iz Sremske Mitrovice porazom od finalista Vojvoda sa tesnih 14:16 završio na pretposlednjem mestu tabele A divizije sa učinkom 1-4, Grofovi su umalo izborili direktan plasman u elitu, no našli su se u baražu jer su u B diviziji bili drugi zbog lošijeg učinka od vodeće Inđije u međusobnim duelima tri ekipe koje su se našle na vrhu. Iako su jedini uspeli da savladaju “Indijance”, novokneževački Grofovi će kroz baraž morati da probaju da se domognu elite a već sada naglašavaju da su izuzetno zadovoljni debitanskom sezonom u Superligi.

“Ova sezona je izuzetno uspešna za nas jer smo postigli ogroman uspeh. Utakmicu baraža dočekujemo spremni iako je ekipa Legionara favorit. Mislimd a imamo snage za uspeh jer igra se samo jedan meč a u njemu je sve moguće”, rekao je glavni trener Grofova Milan Ilkić.

Superliga Srbije u američkom fudbalu:

B divizija, poslednje kolo:

Subota, 12. jun
17h Mamuti Kikinda – Hajlenders Beograd (Atletski stadion kod hale “Jezero” u Kikindi)
Tabela: Inđija 5-1, Grofovi 5-1, Mladenovac 5-1, Subotica 3-3, Vršac 2-, Kikinda i Hajlenders po 0-5

Baraž za A diviziju:

Nedelja, 13. jun
13h Legionari Sremska Mitrovica – Grofovi Novi Kneževac (teren 25. maj)