Vukovi ponovo šampioni Superlige

624

Beogradski Vukovi po drugi put u nizu postali su prvaci srpske Superlige u američkom fudbalu savladavši u finalu novosadske Vojvode sa 40:2.

Stari/novi šampioni nisu imali previše milosti za najvećeg rivala, a u meču koji je između dve jake vremenske nepogode ipak održan na Adi sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Nakon dva poentiranja “čopora” u uvodnoj četvrtini, prošlogodišnji MVP Superlige Brendon Mekdaul postigao je tri tačdauna u drugoj deonici, a tih 34:0 bili su više nego jasna naznaka da trofej neće menjati vlasnika.

Vukovi su tako ponovo postali prvaci, a kako se ovaj meč računao i za regionalnu CEFL ligu “čopor sa Ade” je ligaški deo tog nadmetanja završio sa učinkom 6-0 i u polufinalu će kao branilac trofeja dočekati nove šampione Turske, Istanbul Kavalirse. Vojvode nisu uspele da se domognu plej-ofa u tom takmičenju, a za jedine poene u finalu Superlige pobrinula se njihova odbrana, tačnije Dušan Dragićević, koji je izborio sejfti kada je posle fambla Vukova u sopstvenoj endzoni oborio ofanzivnog linijaša Petra Vitorovića koji se prvi domogao lopte. U “strelce” se upisao još jedan defanzivac, i to domaćih, Boško Punoševac koji je presečeno dodavanje u trećoj četvrtini vratio 33 jarde za tačdaun.

Šampioni Superlige 2010

Pored njega i Mekdauela, poene za “čopor” postigli su Cerovac na dodavanje Grina u prvoj četvrtini, u kojoj je Entoni Stabs vratio pant 55 jardi za tačdaun kojim je domaćin poveo sa 14:0.

Za najbolje igrače u Superligi proglašeni su kvoterbek Vukova Andrej Tasić kao MVP A divizije i raningbek subotičkih Spartanaca Danijel Vojnić Hajduk kao najbolji akter B divizije. MVP nagradu finalnog susreta dobila je ofanzivna linija novih/starih šampiona, jer su besprekorno obavili posao i u čuvanju kvoterbeka, ali i u stvaranju prostora za trčanje.

Treneri klubova iz A divizije, uz glasove medija, Tasiću su dodelili 11 bodova, devet je dobio defanzivni linijaš Vukova Miloš Lišanin, a osam Marko Đanić, hvatač Vojvoda. Sa druge strane, treneri ekipa iz B divizije su trkaču Spartanaca dodelili 11 bodova, samo jedan manje dobio je hvatač vršačkih Lavova Milan Nikolić, a devet je prikupio raningbek Grofova iz Novog Kneževca, Radoš Paunović.

U A diviziji glasove su još dobili: QB/TE/DE Sombora Predrag Mandić, LB Vojvoda Ivan Kecman i QB/WR Legionara Miloš Kolibar, a u B diviziji: DE Spartanaca Darko Pejić, RB Kikinde Aleksandar Aćimov, RB Mladenovca Miodrag Jovankić, QB Inđije Dejan Vujanić, RB Vršca Nemanja Erečković, S Inđije Radomir Nikolić i LB/FB Hajlendersa Nebojša Rajković.

Finale srpske Superlige u američkom fudbalu
:
Vukovi Beograd – Vojvode Novi Sad 40:2

SEMAFOR:

Vukovi Beograd – Vojvode Novi Sad 40:2 (14:0, 20:0, 6:0, 0:2)

1. četvrtina
7:0 Dejan Cerovac, hvatanje 13 jardi; dodavanje: Džordan Grin; PAT uspešan: Milan Matović
14:0 Entoni Stabs, vraćanje panta 55 jardi za tačdaun; PAT uspešan

2. četvrtina
21:0 Brendon Mekdauel, hvatanje 65 jardi; dodavanje: Džordan Grin; PAT uspešan
28:0 Brendon Mekdauel, trčanje 4 jarde; PAT uspešan
34:0 Brendon Mekdauel, trčanje 3 jarde;

3. četvrtina
40:0 Boško Punoševac, presečeno dodavanje vraćeno 33 jarde za tačdaun;

4. četvrtina
40:2 Dušan Dragićević, sejfti Vojvoda