Vojvode krote Zmajeve

696

U jednom od derbija 2. kola Sportklub Superlige, u subotu, od 14 sati, na stadionu FK Kabel, sastaju se pretendenti na plej-of, novosadski GAT Djuksi i beogradski Plavi zmajevi.

Posle odlaganja meča prvog kola sa Kraljevskim krunama, Novosađanima će ovo biti debi u novoj sezoni, dok su, sa druge strane, pojačani Plavi zmajevi, pomalo neplanirano, startovali sa dva poraza na svom terenu. Beograđani su najpre izgubili u novoformiranom CEFL kupu, od Blu devilsa iz Hohenemsa (26:49), a potom i od pančevačkih Pantera (16:25).

Debi u novosadskom dresu imaće kornerbek Vejn Džonson, kome će ovo biti i prvi meč na starom kontinentu.

– Oba tima imaju sjajne atlete i znamo da će biti veoma težak meč. Ovo će biti moja prva utakmica u Evropi i jedva čekam da izađem na teren, kao i moji saigrači. Kao i svi klubovi, postavljamo sebi visoke ciljeve i nadam se da ćemo ih i ostvariti – rekao je Džonson.

Poslednja dva susreta ovih rivala bila su jako uzbudljiva, pa sa pravom možemo da očekujemo još jednu sjajnu utakmicu. Dominirale su tada odbrane, a Djuksi su oba puta slavili – 13:6 prošle i 6:0 pretprošle sezone.

– Utakmice protiv Zmajeva su uvek bile dobre. Oni su odlični protivnici, uigrani su, fizički jaki. Daćemo sve od sebe da pokušamo da savladamo protivnika. Atmosfera u ekipi je sjajna, prava timska! Naši importi su se brzo uklopili, kako u sam tim, tako i u naš način igre, i postali su prave Vojvode. Mislim da i nas i Zmajeve čeka jedna zaista dobra sezona – smatra centar Vojvoda, Petar Miković.

Pojačani trojicom Amerikanaca, ali i nekolicinom domaćih igrača, Zmajevi su najavljivali borbu za treće mesto, za koje im je, kako navode, neophodna pobeda u ovom duelu.

– Za nas je ova utakmica biti ili ne biti. Posle neočekivanog poraza u 1. kolu od Pantera, doveli smo sebe u nezavidan položaj. Vojvode su nam direktan protivnik u borbi za plej-of, kao što je to bilo i Pančevo – kaže Srđan Aleksandrovic, ofanzivni linijaš Zmajeva.

Ulaz je slobodan, ali Vojvode se priključuju humanitarnoj akciji za Tijanino novo srce. Na ulazu na Kabel biće postavljene kutije za prikupljanje novca, u koje će posetioci moći da ostave prilog.