POLUFINALE: Beogradski derbi

874

U izuzetno zanimljivom vikendu za nama, razrešene su sve dileme oko učesnika plej-ofa i timova koji napuštaju Superligu, a već sledećeg vikenda ljubitelje američkog fudbala očekuju nova uzbuđenja, posle kojih će biti poznato koja će se dva tima sastati u „Serbian Bowlu 2013“ i koje dve ekipe će naredne sezone postati članovi elitnog društva.

Polufinale plej-ofa otvoriće gradski derbi između beogradskih SBB Vukova i Blue Dragonsa, koji je na programu u subotu, od 17 sati, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

Vukovi su lako izašli na kraj sa svim svojim protivnicima ove sezone, ali u doigravanje ulaze još opreznije, ne želeći da iskuse neprijatno iznenađenje.

Počinje plej-of u kome nema mesta za greške. Sve što smo radili cele sezone može da padne u vodu u samo jednoj utakmici i zbog toga smo pojačali treninge i pripreme za naredne mečeve. Svesno ulazimo u plej-of kao favoriti, ali nijednu ekipu nećemo potcenjivati. Očekujem pre svega fer i dobar fudbal, stoga bih pozvao navijače da u što većem broju prisustvuju jedinom gradskom derbiju u Srbiji. Za mene licno će ovo biti druga utakmica posle povrede, tako da imam veliku želju da što viš pomognem ekipi u, verujem, novom trijumfu – rekao je Srđan Stanojev, kiker Vukova.

Ovaj meč nosi epitet derbija samo zbog činjenice da oba tima dolaze iz istog grada, dok je tradicija u potpunosti na strani Vukova, koji su kao pobednici izašli iz svih prethodnih duela. U ovogodišnjem susretu slavili su sa 53:6.

Iako nam u ovoj utakmici pripada epitet apsolutnog favorita, nećemo ući opušteno i nećemo je shvatiti olako. Zmajevi su motivisani ulaskom u polufinale i siguran sam da žele pobedu, ali sa druge strane mi nemamo nijedan poraz ove sezone i imamo sigurno najjači sastav u ligi. Biće to naporna utakmica za oba tima, budući da se igra na velikoj temperaturi, ali siguran sam da ćemo pružiti dobru zabavu navijačima, uz puno zanimljivih akcija i jakih udaraca – smatra Filip Đorđević, defanzivni linijaš Vukova.

Plavi zmajevi su do doigravanja stigli u poslednji čas, iskoristivši kiks Panthersa koji su bili već viđeni u polufinalu.

Uz malo sreće iz Pančeva i malo truda u meču sa Legionarima, uspeli smo da uhvatimo poslednji voz za plej-of. Naš gradski rival, prvak Srbije i CEFL Lige, najteži je mogući protivnik u najznačajnijem meču sezone. Daćemo sve od sebe da uspostavimo igru koju tražimo čitave sezone, pogotovo u napadu. Idemo sa sto posto pa šta bude. Ipak, ulazimo rasterećeni u ovaj meč, ali to nam ne smanjuje želju za dobrom igrom i rezultatom – kaže Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Zmajeva.

U drugom polufinalnom susretu, novosadski GAT Dukesi dočekuju PBB Kragujevac Wild Boarse u nedelju, od 17 sati, na stadionu FK Kabel.

U nedelju će biti poznati i novi superligaši, posle duela Inđija Indians – Kikinda Mammoths i Vrbas Hunters – Mladenovac Forestlanders.

FOTO: Jean-François Nicollet