Bivša Kruna u Zmajevima

660

Bivši igrač Kraljevo Royal Crownsa, Dejvid Ekins, prvo je pojačanje beogradskih Blue Dragonsa iz Sjedinjenih Američkih Država za novu sezonu.

Dvadesetčetvorogodišnji risiver/defanzivni bek Zmajevima je zapao za oko u sezoni 2012, kada je pomogao Krunama da ostvare istorijski uspeh, osvajanjem trećeg mesta i plasmanom u polufinale Superlige.

Dejvid je skroman i vredan momak, njegova igra nam je dobro poznata i bilo je lako dogovoriti se i odlučiti se za njega. Popuniće nam rupe koje su nastale povlačenjem i povredama par igrača, a momci u timu jedva čekaju da se priključi treninzima. Pred početak pripremnog perioda, strucni štab nije imao nameru da potpisuje importe, ali nas je situacija u kojoj se nalazimo nakon par povreda naterala da razmišljamo u tom pravcu – rekao je Žarko Stupar, član uprave kluba.

Ekins je rođen u Detroitu, a koledž karijeru gradio je na Univerzitetu Mičigen. Potom je igrao u poluprofesionalnim timovima Detroit Ravens, Twin Port Stampede i Chippewa Valley Predators.

Prošlu sezonu proveo je igrajući za Owensboro Rage u profesionalnoj Arena ligi (CIFL). Zanimljivo da mu je saigrač bio Džared Lorencen, koji je 2007 osvojio Superbowl, kao rezervni kvoterbek Ilaju Meningu u Njujork Džajantsima.