CEFL: „Večiti derbi“ na „Čika Dači“

727

U jubilarnom, 20. „večitom derbiju“, Kragujevac Wild Boarsi dočekuju beogradske SBB Vukove, u subotu, od 15.30 sati, u meču četvrtog kola Sportklub CEFL-a.

Pre samo tri nedelje „večiti“ su odigrali jedan od najuzbudljivijih susreta u istoriji, kada su Veprovi na Adi propustili priliku da dođu do pobede u poslednjim trenucima meča (17:16). Od tada, Beograđani su pretrpeli poraz u Ljubljani od Silverhawksa (15:6), ali su se u potpunosti iskupili u Novom Sadu, protiv GAT Dukesa (34:14).

Sa druge strane, Kragujevčani su u desetkovanom sastavu najpre trijumfovali u Budimpešti nad Wolvesima (26:22), a zatim i protiv Mladenovac Forestlandersa (45:6). Ipak, ostaje žal za propuštenom prilikom da se savlada najljući protivnik.

– Verujem da smo sveukupno odigrali dovoljno dobro i da smo zasluženo došli u priliku da pobedimo u poslednjim sekundama. Zadovoljni smo kako se naš plan igre pokazao u meču, ali smo u napadu morali da iskoristimo šanse kada smo ulazili u crvenu zonu. Što se odbrane tiče, bili smo veoma dobri s obzirom da oni postižu prosečno oko 35 poena. Uvek ima prostora za poboljšanje u specijalnim timovima, kao i napadu i odbrani –analizirao je prethodni „večiti derbi“ Ajk Vitaker, kvoterbek Veprova.

Vođa napada Wild Boarsa dodao je da očekuje pobedu i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Verujem da sve zavisi od nas i ako se mi nadamo trijumfu, na pola smo puta da ga i ostvarimo. Imali smo sjajne treninge i pripremali se najbolje što smo mogli kako bismo iz ovog susreta izašli kao pobednici. Ovaj meč je jako bitan za nas. Svestan sam koliko je veliko rivalstvo između ova dva tima, a kako stoje stvari na tabeli, pobeda bi mogla da nam donese finale u Kragujevcu. To je nešto što svi u klubu priželjkujemo za sebe, navijače i grad. Fokusirani smo i puni samopouzdanja za ono što radimo. Jedan tim, jedna misija – zaključio je Vitaker.

Karte za ovu utakmicu, po ceni od 100 dinara, prodavaće se na ulazu na stadion, a svi koji ne budu na „Čika Dači“, derbi će moći da prate na televiziji „Sportklub 2“.