IFAF EVROPA LŠ: Objavljeni učesnici Lige šampiona 2015

642

IFAF Evropa objavila je na svojoj zvaničnoj facebook stranici spisak učesnika Lige šampiona 2015 godine, među kojima će se i ove godine naći srpski predstavnik SBB Vukovi iz Beograda, koji su u svom debitantskom nastupu postali i aktuelni vicešampioni ovog takmičenja. Oni su u finalu izgubili od Helsinki Rostersa, posle uzbudljivog meča u kojem su Finci slavili rezultatom 36:29.

Za sezonu 2015. prijavljeno je 12 ekipa, a pored „čopora sa Ade“, nama je dobro poznata ekipa Ljubljana Silverhawksa, koja je redovni učesnik i regionalne CEFL. Ostali učesnici su Aix-enProvence Argonautes, Thonon les Bains Black Panthers (Francuska), Carlstad Crusaders (Švedska), Copenhagen Towers (Danska), Helsinki Rosters (Finska), Istanbul Bogazici Sultans (Turska), London Blitz (Velika Britanija), Madrid Oson Rivas,  L’Hosppitalet Pioners (Španija), Milano Seamen (Italija).

Kao što se može zaključiti, pored Srbije, predstavnike u IFAF Evropa Ligi šampiona imaće još devet država: Francuska,  Španija (dva predstavnika), Danska, Finska, Švedska, Turska, Velika Britanija, Italija i Slovenija (po jednog).

Ni ove sezone u IFAF Evropa Ligi šampiona neće biti ekipa iz elitnih evropskih liga Nemačke i Austrije,  a predstavnike neće imati ni Švajcarska, Poljska, Češka, Holandija…

Kako je IFAF Evropa objavila na svojoj facebook strani, raspored takmičenja će biti uskoro objavljen.