LIGA ŠAMPIONA: „Čopor“ 18. aprila kreće sa Ade

732

Srpski šampion SBB Vukovi Beograd, počeće svoj novi nastup u drugom izdanju IFAF Europe Ligi šampiona, utakmicom sa Ljubljana Silverhawksima 18.  aprila na svom stadionu na Adi Ciganliji. Biće to prvi meč u grupi Istok, u okviru koje će se za prolaz u polufinale ovog takmičenja boriti još Istanbul Bogazici Sultans.

U nastavku takmičenja, „čopor sa Ade“ čeka gostovanje u Istanbulu 2. maja, dok će poslednji meč u okviru grupe Istok odigrati u Ljubljani domaći Silverhawksi i turski Sultani. Utakmicama u grupnoj fazi, Vukovi će krenuti u odbranu vicešampionskog zvanja osvojenog u premijernom izdanju Lige šampiona IFAF Evrope, sa nadom da odu i korak dalje.

Podsećanja radi, Vukove je od titule Lige šampiona prošle godine delilo 23 sekunde, kada su Helsinki Roostersi postigli tačdaun uz pretvaranje za dva poena i preokrenuli rezultat za trofej (36:29).

U drugom sastavu najjačeg evropskog takmičenja pod pokroviteljstvom IFAF Evrope, za naziv prvaka boriće se ukupno 12 timova, iz 10 država. Po dva predstavnika imaće Španija i Francuska, dok će po jednog, pored Srbije, Slovenije i Turske, imati Švedska, Danska, Finska, Italija i Velika Britanija.Pored istočne grupe, kao i minule sezone formirane su još tri, sa po tri ekipe:

Grupa Sever: Calrstad Crusaders (Švedska), Copenhagen Towers (Danska), Helsinki Roosters (Finska).

Grupa Centar: L’Hospitalet Pioners (Španija), Milan Seamen (Italija), Thonon Black Panthers (Francuska).

Grupa Zapad: Aix Argonautes (Francuska), London Blitz (Velika Britanija), Madrid Osos Rivas (Španija).

U odnosu na prošlu sezonu, novi timovi su Aix-en-Provence Agronautes, Ljubljana Silverhawks, Madrid Osos Rivas i Milano Seamen.

Planirano je da se grupni deo takmičenja igra od 18. aprila do 17. maja, posle čega će fajnal for početi 24. jula, a finale je zakazano za 26. jul.