DLS: Beogradski derbi Zmajeva i Pirata

851

Prvi beogradsi derbi Belgrade Blue Dragonsa i Zemun Pirata biće odigran u nedelju, od 15 sati, na terenu SC „Košutnjak“, u okviru prvog kola Druge lige Srbije.

Zmajevi su uspešno započeli sezonu, trijumfom nad Požarevac Pastuvima, u unapred odigranom duelu drugog kola (29:13), čime su najavili da žele ekspresan povratak u elitno društvo.

Ovo je prvi put da se Pirati i Zmajevi sastaju u nekom meču, bilo takmičarskom ili prijateljskom i svakako da će to biti novo iskustvo. Nakon pobede nad Pastuvima okrenuli smo se utakmici sa Piratima i nadamo se uspešnoj realizaciji iste. Svaka prva utakmica u sezoni je teška, ma ko god bio protivnik, jer do tog trenutka se ne zna šta sve može poći po zlu i kako će se sav trud i trening pokazati na terenu. Mi smo to prebrodili u meču sa Požarevljanima, a u dolazećem meču očekujemo i povratak nekoliko standardnih prvotimaca koji su bili sprečeni da igraju u prvoj utakmici, tako da ćemo protiv Pirata nastupiti u jačem sastavu – rekao je Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Zmajeva.