CEFL: Vukovi slavili u Ljubljani, sledi srpsko finale

726

Ljubljana Silverhoks – Beograd SBBVukovi 14:21 (6:0, 8:7, 0:0, 0:14)

Stadion u Radomlju, Slovenija.

SBB Vukovi su u polufinalu regionalne Sportklub CEFL uspeli da posle „kasnog paljenja“ savladaju velike rivale iz Ljubljane i plasiraju se u novo finale ovog takmičenja.

Silvehoksi su bolje počeli, poentirali su rano po otvaranju, trčanjem od 7 jardi vođe napada, Klarka Evansa. U drugoj četvrtini je, zbog nevremena, došlo do prekida utakmice, koji ipak nije dugo trajao, posle čega je u timu SBB Vukova došlo do promena. Pouzdani hvatač, Toni Vašington, preuzeo je ulogu kvoterbeka i već u prvom napadu osvojio poene trčanjem od 45 jardi. Silverhokse to nije puno omelo jer su Evansovim dodavanjem od 23 jarda do Eugena Sumiča podigli lestvicu. Rezultat na poluvremenu stao je na 14:7.

U nastavku je viđeno mnogo jalovih napada oba tima. Potpomognuti presečenim loptama, lošim pantovima i prekršajima protivnika, timovi su dolazili pred end zonu, ali su tu i završavali svoje napade.

Ipak, nakon promašenog fild gola Silverhoksa, SBB Vukovi upornim akcijama trčanjem dolaze do recepta za uspeh. Marko Baković ih velikim brojem osvojenih jardi po zemlji dovodi pred vrata protivnika, odakle Vašington poentira trčanjem od 5 jardi za izjednačenje. Već u narednom drajvu, minut i po pre kraja, Vašington dovodi svoj tim u prednost još jednim trčanjem za tačdaun od 60 jardi. Pokušaje Silverhoksa da izjednače dugim dodavanjima prekida Ivan Nedeljković presecanjem lopte.

U desetoj sezoni lige, tim SBB Vukova igraće svoje deseto finale, ovaj put protiv Novi Sad Dukesa, koji su bez borbe prošli u finale, pošto Hohenems Blue Devilsi nisu došli na polufinalni obrčaun.