Stručni štab objavio uži spisak reprezentativaca

13301
Foto: Dragan Zabunović

Stručni štab reprezentacije Srbije, predvođen glavnim trenerom Dagom Atkinsom, objavio je uži spisak reprezentativaca koji će učestvovati na završnom kampu u Arilju predstojećeg vikenda.

Nakon dva održana mini-kampa u Kragujevcu, te skrimdiža proteklog vikenda u Beogradu, lista od 75 igrača i potencijalnih reprezentativaca sužena je na 52. Oni će učestvovati na velikom kampu u Arilju od 25. do 29. avgusta u sklopu finalne pripreme pred odlazak u Italiju na Evropsko prvenstvo B grupe.

Defanzivni bekovi (DB):
Marko Bates (SBB Vukovi), Luka Beljanski (GAT Dukes), Slavoljub Dukovski (Panthers), Ivan Nedeljković (SBB Vukovi), Đorđe Petrović (Wild Boars), Ivan Radojičić (Wild Boars), Filip Vezmar (SBB Vukovi), Nemanja Vučković (Mammoths), Goran Zec (GAT Dukes), Darko Cvetković (Wild Boars), Marko Milovanović (Dolphins)

Defanzivna linija (DL):
Aleksandar Doder (GAT Dukes), Miloš Janković (Panthers), Danilo Miljušković (Wild Boars), Miloš Lišanin (Koç Rams), Dalibor Mihaljević (GAT Dukes), Milorad Novaković (Wild Boars), Branislav Petrović (Wild Boars), Filip Rilak (SBB Vukovi), Nebojša Mirković (GAT Dukes)

Kikeri/panteri (K/P):
Petar Goić (Wild Boars), Darko Klasan (Meridian Indians)

Lajnbekeri (LB):
Nikola Anđelković (GAT Dukes), Aleksandar Jovanović (Wild Boars), Danijel Maksimović (SBB Vukovi), Predrag Šćekić (Wild Boars), Miloš Josović (Blue Dragons)

Ofanzivna linija (OL):
Aleksandar Blažić (Meridian Indians), Nikola Davidović (Blue Dragons), Stefan Drecun (GAT Dukes), Miljan Džogazović (Panthers), Branko Mutić (Limhamn Griffins), Nikola Savić (Nemačka), Aleksandar Stanković (SBB Vukovi), Vladimir Uzelac (Limhamn Griffins)

Kvoterbekovi (QB):
Aleksa Đokić (Wild Boars), David Lukić Hanomihl (Blue Dragons)

Raninbekovi (RB):
Mihailo Josović (SBB Vukovi), Mihailo Novaković (Wild Boars), Aleksandar Ristić (Wild Boars), Filip Vlajić (Raiders Tirol), Boško Jokić (GAT Dukes)

Tajt-end (TE):
Vojin Milić (SBB Vukovi)

Vajd-risiveri (WR):
Stefan Đurić (Wild Boars), Dejan Jašćur (Legionaries), Miloš Kolibar (Legionaries), Vanja Lugonja (SBB Vukovi), Marko Marić (SBB Vukovi), Filip Nedeljković (Wild Boars), Davor Soldo (GAT Dukes), Strahinja Stepović (Koç Rams), Tihomir Todorov (Mammoths)

Predrag Durlić Vujić, defanzivni koordinator u stručnom štabu, osvrnuvši se na protekli period priprema, izjavio je da je dosta toga urađeno te da nakon osam treninga i skrimidža u subotu ima utisak da je tim Srbije na dobrom putu.

– Ostaje nam kamp u Arilju da unapredimo svoju igru i pripremimo se za Švajcarce pre svega. Njih smo poslednji put pobedili 17 : 0, u meču gde je odbrana stvarno odigrala vrhunski, tako da se ovaj put ne očekuje ništa manje. Međutim, svesni smo da će oni doći motivisaniji, uigraniji i uopšte ih ne potcenjujemo. Neće biti lako – rekao je Durlić Vujić.

Njegov kolega Džejms Fajed (eng. James Fayed), koji je zadužen za rad s ofanzivnom linijom, naveo je da pripreme teku s mnogo energije i truda.

– Kampovi su odlično prošli, ali ima još mnog posla. Momci su stvarno bili posvećeni, radili su naporno. Spremni smo da se bacimo na posao i svi smo veoma uzbuđeni zbog mogućnosti koja je pred nama.

Komentarišući očekivanja od izabranih igrača, naročito od odbrambenog dela tima, Predrag Durlić Vujić naglasio je da su na uži spisak izabrani najspremniji u ovom momentu te veruje da će ispuniti očekivanja koja se od tog dela ekipe očekuju.

– Ovih dana kratimo spisak i to je najnezahvalniji deo posla. Međutim, izabrali smo najspremnije. U Arilje vodimo 24 odbrambena igrača, a u Italiju 21 ili 22. Igrači koji su se odazvali pozivu su maksimalno posvećeni i s njima je uvek lako raditi. Mečevi nacionalnih timova su uvek bili specifični po tome da je mnogo lakše uigrati i spremiti odbrambeni deo tima. Koliko god to zvuči kao kliše, u ovom slučaju je stvarno tako i svestan sam činjenice da se od odbrane s pravom očekuje da dominira, zaustavi, pa čak i postiže poene. To je odgovornost koju prihvatamo i s naše strane lopte moramo da budemo savršeni – zaključio je defanzivni koordinator Predrag Durlić Vujić.