Srbija ispisuje istoriju! Finale večeras od 19.00 h (VIDEO)

24521

Reprezentacija Srbije večeras od 19.00 sati igra finalnu utakmicu Evropskog prvenstva B grupe protiv selekcije Italije. Eventualnom pobedom Srbija bi se plasirala u A grupu evropskih timova i ostvarila istorijski uspeh srpskog američkog fudbala.

SRB_SWI_EC_2016_2Ulog je veliki i toga su svi svesni. Plasman u A grupu uveo bi Srbiju među osam najboljih selekcija u Evropi i pružio šansu da se u kvalifikacijama 2017. izbori za jedno od šest mesta koje obezbeđuje učešće na centralnom događaju – Evropskom prvenstvu A grupe 2018. godine.

Srbija je i do sada učinjenim i prikazanim uradila veliku stvar. Trenutno je među 10 najboljih evropskih selekcija, među kojima su Nemačka, Francuska, Austrija ili recimo Finska, što je izuzetno zapažen rezultat.

SRB_SWI_EC_2016_3Ipak, sada svi žele i osećaju da mogu više, da mogu još jednu stepenicu da prekorače. Na tom kratkom putu stoji veliki protivnik – domaćin Italija, koja je u polufinalu prilično ubedljivo pobedila Izrael 40 : 10.

Dobar kvoterbek, brzi raninbek i precizna razmena lopte u napadu glavne su odlike Azura. Međutim, srpska stamena odbrana, koja se pokazala izuzetno moćnom u meču protiv Švajcarske, velika je uzdanica „orlova” i kako i sami kažu – neće dozvoliti Italijanima da probiju taj bedem.

SRB_SWI_EC_2016_4Šef stručnog štaba srpske reprezentacije Dag Atkins izjavio je da očekuje pobedu, ali nikad nije lako kad se igra protiv Italije.

– Biće mnogo borbe tokom 48 minuta! Ali nakon tih 48 minuta Srbija će biti na vrhu! – optimističan je glavni trener Srbije.

Predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević izazio je nadu da će Srbija iskoristiti veliku šansu i da će osvojiti B grupu.

– Mislim da su ovi momci zaista spremni, puni snage i energije i da će dati sve od sebe. Ubeđen sam da ćemo sutra slaviti veliki trijumf – poručio je Rade Rakočević.

Pogledajte najzanimljivije momente s treninga dan uoči finala
Video: Dragan Zabunović

Kik-of na terenu stadiona „G. Teghil” u Linjanu Sabjadoro je u 19.00 sati.

SVI UZ ORLOVE! SVI UZ SRBIJU!