Juniori otvaraju jesenja takmičenja

2804
Foto: Igor Lazarević

Utakmicama 1. kola Juniorske lige Srbije (U19) predstojećeg vikenda počinju jesenja takmičenja u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala.

Kako je ranije i najavljeno, Srpska asocijacija američkog fudbala ove jeseni organizuje četiri takmičenja – u kategoriji seniora mušku i žensku fleg ligu, a u omladinskoj kategoriji pionirsku (U15) i juniorsku (U19) ligu.

Dva takmičenja u kategoriji omladinaca – juniorska liga za momke do 19 godina starosti i pionirska liga (nekada youth) za dečake uzrasta do 15 godina – započeće tokom drugog i trećeg vikenda u septembra, dok seniorska fleg takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji startuju prvog vikenda u oktobru.

1Juniorska liga Srbije (U19)

Juniorska liga Srbije (U19) igraće se „11 na 11”, a najmanji broj prijavljenih igrača da bi klub učestvovao prema propozicijama mora da bude 22. Za Trofej „Veljka Makojevića” koji ove sezone brani ekipa Wild Boars iz Kragujevca boriće se devet ekipa podeljenih u dve grupe.

Grupa SEVER Grupa JUG
Legionaries Wild Boars
Vukovi Black Hornets
Panthers Imperatori
Wild Dogs Royal Crowns
Pirate Dragons

Prvo kolo igra se 17/18. septembra. U ovkiru grupe ekipe će igrati jednokružno, a prvoplasirani i drugoplasirani tim idu u polufinale.

Polufinalni mečevi odigraće se 12/13. novembra, a finale 26/27. novembra.

2Pionirska liga Srbije (U15)

Pionirska liga Srbije (U15) igraće se „7 na 7”, a minimalan broj registrovanih igrača za ovo takmičenje je 14. Prijavilo se pet ekipa koje će od 24/25. septembra do 19/20. novembra igrati jednokružno.

  • Black Hornets
  • Indians
  • Wild Boars
  • Royal Crowns
  • Vukovi

Najbolja ekipa biće ona koja bude ostvarila najbolji skor u ligaškom delu takmičenja. Titulu u ovoj kategoriji brani ekipa iz Jagodine Black Hornets.

3Seniorska fleg takmičenja

Seniorska fleg takmičenja i ove jeseni igraće se u dve kategorije – muškoj i ženskoj – i to „5 na 5”, a počinju 1. oktobra.

U muškoj konkurenciji prijavilo se devet ekipa podeljenih u dve grupe, dok će u ženskoj igrati sedam timova, takođe podeljenih u dve grupe. Liga je u obe konkurencije bazirana na odigravanju po dva turnira u okviru svake grupe.

SENIORSKA FLEG LIGA ŽENSKA FLEG LIGA
GRUPA SEVER GRUPA JUG GRUPA SEVER GRUPA JUG
Indians Golden Bears Legionaries Hawks
Orlovi Vrane Panthers Wild Boars
Grofovi Warewolves Vukovi Golden Bears
Pastuvi Wild Boars Pastuvi
Hawks

U Seniorskoj fleg ligi pre polufinala i finala igraće se finalni turniri u okviru svake grupe, na kojima će učestvovati tri najbolja plasirana tima iz svake grupe. Potom sledi polufinale, meč za 3. mesto i finale.

U Ženskoj fleg ligi po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se na finalni turnir, na kojem će takođe svaki tim igrati sa svakim, a pobednik će biti onaj ko bude ostvario najviše pobeda.

Titulu u Seniorskoj fleg ligi Srbije brani ekipa Indians iz Inđije, a u Ženskoj fleg ligi Hawks iz Obrenovca.