Turniri Ženske fleg lige ponovo u Boru i Pančevu

2535

Drugi turniri Ženske fleg lige održaće se u nedelju 16. oktobra u Pančevu i Boru. Pančevo će tako ponovo biti domaćin takmičarkama u grupi Sever, dok će Bor ugostiti ženske ekipe iz grupe Jug.

1Grupa SEVER

Prilično zanimljiv turnir održan je i pre dve nedelje u Pančevu, na terenu SC „Mladost”, a očekivanja su da će i predstojeći biti isti, nakon kojeg će biti poznate učesnice finala.

Najuspešnije ekipe na prvom turniru, s učinkom od tri pobede i jednog poraza, bile su beogradske „Vučice” i „Valkire” iz Sremske Mitrovice koje su se zbog bolje gol razlike našle na čelu tabele. Dejan Jašćur, trener Mitrovčanki i ujedno reprezentativac Srbije, istakao je, posle prvog turnira i traj-auta za reprezentaciju, da sve ekipe imaju visok nivo znanja o fleg fudbalu.

– Nakon što su se slegli utisci o igri, kako naših protivnica, tako i samih „Valkira”, a i posle traj-auta za nacionalni tim, zaključujem da north united poseduje izuzetno visok nivo znanja o ovom „nasem fudbalu”. Sve devojke koje sam video na traj-autu, pogotovo one koje su dospele na listu aktivnih, apsolutno su zaslužile to. Smatram da im taj status i te kako prija i da će u nastavak sezone ući još odlučnije i spremnije – rekao je Dejan Jašćur, uveren da će timovi pružiti fokusiraniju i stabilniju igru.

– Od sledećeg turnira očekujem još fokusiraniju i stabilniju igru, kako od mojih, tako i od ostalih devojaka u grupi. Požrtvovanost, timski duh, pregršt lepih poteza i sve ostalo što ovaj sport čini takvim kakav jeste, ima da krasi Sportski centar „Mladost” u nedelju – smatra predvodnik ženske fleg ekipe „Legionara”.

Kao i pre dve sedmice, i ovog puta će ekipe igrati dvokružno. Start turnira zakazan je za 10.30 h, a raspored mečeva izgleda ovako:

Datum # Domaćin Gost
16. oktobar 1 Legionaries : Panthers
16. oktobar 2 Panthers : SBB Vukovi
16. oktobar 3 SBB Vukovi : Legionaries
16. oktobar 4 Panthers : Legionaries
16. oktobar 5 SBB Vukovi : Panthers
16. oktobar 6 Legionaries : SBB Vukovi

2Grupa JUG

I u grupi Jug je situacija prilično neizvesna, budući da tri od četiri tima „dišu jedno drugom za vrat” i imaju jednake šanse da se izbore za dva mesta koja vode u finale.

Pre dve nedelje, takođe u Boru, pobednik turnira bila je obrenovačka ekipa Hawks koja je ove sezone odlučno krenula u odbranu šampionskog naslova osvojenog prošle godine. Glavni trener ekipe Filip Jovanović zadovoljan je prvenstveno ostvarenim rezultatom, uz ocenu da je njegova ekipa već sada vrlo blizu finalnom turniru.

– Sam turnir smo započeli s dosta grešaka. Duga pauza između dva prvenstva i činjenica da se igra mali broj utakmica, te da prostora za grešku i eventualni kiks maltene i nema, unele su dosta nervoze u našu igru. Srećom, brzo smo postigli poene i u nastavku zaigrali rasterećenije. Ostvarili smo zacrtan cilj i s tri pobede smo dosta bliži plasmanu u finale.

Jovanović je dalje pohvalio protivničke ekipe, istakavši da su sve pokazale kvalitet na zavidnom nivou.

– Iako rezultat protiv Bora i Požarevca to možda ne pokazuje, nije nam uopšte bilo lako da igramo i ostvarimo te pobede. Kragujevac je takođe odigrao vrlo kvalitetan turnir. Očekujem da nam Kragujevac, uz Mitrovicu, i ove godine bude najveći takmac. Dosta zanimljivo „na severu” deluju i Vučice, za koje mislim da mogu biti prijatno iznenađenje – kaže glavni trener ženske fleg ekipe Hawks Filip Jovanović, očekujući da će njegova ekipa još bolje igrati na predstojećemturniru.

– Bićemo pojačani igračicama koje su bile sprečene da zaigraju na prvom turniru, a cilj nam je da nastavimo da postepeno dižemo formu i da budemo na vrhuncu u finalu. Prošle godine smo imali ulogu autsajdera; čak i nakon ubedljivih pobeda u grupi nad Pančevom i Vučicama, protivnici u finalu su nas potcenili, što je bila naša prednost. Ove godine je drugacija situacija, šampioni smo i sve ekipe igraju maksimalno, želeći da se dokažu upravo protiv Obrenovca. Kazu da je mnogo teže odbraniti trofej nego ga osvojiti, ali ja verujem u svoj tim. Imamo kvalitet a predan i posvećen rad na treninzima ne izostaje – izjavio je za naš sajt Filip Jovanović, poželevši sreću svim učesnicima u nastavku takmičenja.

Pored Obrenovca i Bora, na turniru u nedelju takmičiće se i Wild Boars i Pastuvi, a igraće se jednokružno. Utakmice počinju u 12.30 h na terenu FK Rudar u Boru.

Datum # Domaćin Gost
16. oktobar 1 Hawks : Wild Boars
16. oktobar 2 Pastuvi : Golden Bears
16. oktobar 3 Wild Boars : Golden Bears
16. oktobar 4 Hawks : Pastuvi
16. oktobar 5 Golden Bears : Hawks
16. oktobar 6 Wild Boars : Pastuvi