Arena liga: Vidre bolje od valjevske ekipe

1242

Bečejske Vidre pobedile su ekipu Werewolves iz Valjeva 16 : 0 u drugoj utakmici premijerne Arena liga Srbije.

Pre sedam dana, u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala, startovalo je novo takmičenje — Arena liga Srbije — koja se igra „7 na 7“ i na nešto kraćem terenu od uobičajenog (66 jardi). Namera Asocijacije je da ovo takmičenje bude „ulaznica“ i priprema za seniorske tackle lige „11 na 11“, ali i da bude dobra prilika za klubove koji žele da stiču iskustvo i proširiju svoj roster, razvijajući igrački kadar.

U grupi 1 već je odigran jedan meč koji će ostati upamćen kao prva zvanična utakmica beogradskog univerzitetskog tima. Njihovi rivali, Imperatori iz Niša, bili su bolji 26 : 6, ali je prilika za revanš već zakazana, i to u Nišu 4. novembra od 14.30 na pomoćnom terenu sa veštačkom travom u SC Čair.

Iako je bilo planirano da se istog dana odigra i prvi duel grupe 2, to se ipak nije dogodilo, ali je susret odložen i — konačno odigran u nedelju 28. oktobra. Domaćin je bio Bečej, gde su Vidre odmerile snage s valjevskim Vukodlacima.

Mesto susreta bio je pomoćni stadion u Bečeju. Bolju igru prikazale su Vidre, koje u odnosu na svoje protivnike imaju više iskustva u tackle fudbalu. Dva tačdauna Stefana Ljumovića i dva sejftija bili su dovoljni da Bečejci upišu prvu pobedu — 16 : 0, tako da će Werewolves imati priliku da im se revanširaju na svom terenu već narednog vikenda.

Kretanje rezultata

1/4 — 0 : 0
2/4 — 8 : 0
6 : 0 — pas 19 yd, Vladimir Davidov ka Stefanu Ljumoviću; PAT neuspešan
8 : 0 — sejfti
3/4 — 8 : 0
14 : 0 — trčanje 6 yd, Stefan Ljumović; PAT neuspešan
16 : 0 — sejfti
4/4 — 0 : 0