Hawks perfektni u prvom delu Arena lige Srbije

1681
Vidre vs Hawks

U poslednjoj utakmici prvog dela sezone Arena lige Srbije, Obrenovac Hawks su u gostima savladali GTC Vianor Vidre Bečej rezultatom 38:13. Igrač utakmice ponovo je bio RB Obrenovca Stefan Ljumović, koji je posle 9 TD u prve tri utakmice u Bečeju dodao još 5 TD trčanja. Hawks su ovom pobedom okončali prvi deo sezone sa skorom 4-0 i u A diviziji će se boriti za trofej protiv ekipa Kraljevo Royal Crowns i Mladenovac Forestlanders.

Trener Vidri Filip Avramov nije bio zadovoljan igrom svog tima: „Želim da čestitam gostima, fantastična disciplina pre svega. To je ono što definitivno nije bilo prisutno kod moje ekipe. Žao mi je što smo kod kuće izgubili posle više od tri godine i očekivao sam da će se moji igrači više boriti na svom terenu. Neću da iznosim veće kritike, sačekaćemo snimak i onda detaljno analizirati utakmicu”, rekao je Avramov.

Početak utakmice nije nagoveštavao slabiju partiju Vidri. Nemanja Lugumerski pobegao je odbrani Hawks-a za 40 jardi i TD i doveo domaći tim u vođstvo (6:0). Stefan Ljumović je reagovao i posle dva duža napada svoje ekipe preokrenuo je rezultat trčanjima za 8 i 15 jardi, a posle prvog Obrenovčani su realizovali PAT pasom Pavla Ivanovića za Đorđa Radonjića (6:13).

Do kraja vrlo zanimljive prve četvrtine, Vidre su uspele da izjednače, ponovo dugačkim trčanjem Lugumerskog, posle čega je Vladimir Davidov doneo izjednačenje (13:13).

Na kraju prve i na početku druge četvrtine, Bečej je ostao bez dva igrača zbog povrede. OL Branislav Markov i najbolji pojedinac Vidri na ovom meču Lugumerski nisu mogli da nastave meč. Ljumović je pre poluvremena svojim najdužim trčanjem na meču doveo Obrenovac Hawks do prednosti (13:19).

U drugom poluvremenu gosti nisu dozvolili preokret. Oslabljene Vidre probale su promenom na poziciji QB da iznenade Obrenovac, ali to nije uspelo. U drugom poluvremenu Ljumović je postigao još dva TD, a poene je dodao i mladi QB Pavle Ivanović lepim pasom za Ivana Popovića.

GTC Vianor Vidre Bečej 13 : 38 Obrenovac Hawks
Gradski stadion Bečej, 13.7.2019. 17.30

1/4 – 13 : 13
6:0 Nemanja Lugumerski trčanje 40 jardi, PAT neuspešan
6:7 Stefan Ljumović trčanje 8 jardi, PAT Pavle Ivanović za Đorđa Radonjića
6:13 Stefan Ljumović trčanje 15 jardi, PAT neuspešan
13:13 Nemanja Lugumerski trčanje 43 jarde, PAT Vladimir Davidov
2/4 – 0 : 6
13:19 Stefan Ljumović trčanje 35 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 0 : 13
13:25 Stefan Ljumović trčanje 15 jardi, PAT neuspešan
13:32 Pavle Ivanović pas za Ivana Popovića, PAT Stefan Ljumović
4/4 – 0 : 6
13:38 Stefan Ljumović trčanje 26 jardi, PAT neuspešan