Vukovi bolji od Orlova na otvaranju Kadetske lige Srbije – KLS 2021

712
Orlovi Novi Orlovi vs SBB Vukovi
Kadeti Orlova i Vukova

U prvoj utakmici Kadetske lige Srbije na terenu FK Studentski grad u Beogradu SBB Vukovi Beograd su savladali domaće Orlove Novi Beograd rezultatom 33:7.

Igrač utakmice je bio RB Vukova Andrija Savić koji je postigao svih 5 tačdauna za Vukove trčanjem. Kadeti Ćopora pogodili su 3 od 5 šuteva za ekstra poen. Po jednom su bili precizni Miloš Trešović, Gligorije Radojević i Filip Krstić.

Za ekipu Orlova ovo je prva utakmica u ovom rangu takmičenja. Za jedine poene bili su odgovorni Aleksandrar Vidaković koji je postigao TD i Danilo Đurović koji je bio precizan za dodatan poen.

Trener kadeta Vukova Mihailo Stefanović bio je veoma zadovoljan posle prve utakmice ove sezone: „Nakon neuspeha prethodne sezone za nas je bilo važno da novu sezonu, prvu pod opremom za ove momke, započnemo pobedom. Od samog starta se videlo da napad funkcioniše besprekorno i da je jedino pitanje da li će odbrana uspeti da limitira protivnika dovoljno dugo da se rezultatski odlepimo. Srećom po nas, uspeli smo u tome već u prvom poluvremenu. Kao trener mogu da kažem da su moji igrači bili disciplinovani, samo jedan prekršaj na celoj utakmici, ali moram dodati da još uvek imamo mnogo prostora za napredak, naročito u pas igri. Sa Orlovima smo igrali i jednu pripremnu utakmicu, tako da smo izvukli pouke iz tog meča koji je bio neizvesniji. Pohvalio bih ih za fer plej i organizaciju utakmice. Sledeće nedelje čeka nas duel sa Pančevom za prvo mesto u grupi i to je jedino što nas trenutno zanima”, rekao je Stefanović.

Trener Orlova Zoran Damnjanović: „Utakmica je prošla u izuzetno fer i korektnoj atmosferi, kao što i dolikuje ovakvim utakmicama. Želim da čestitam ekipi Vukova na prikazanoj igri i rezultatu. Kada je reč o mojoj ekipi Orlova, videli smo gde smo i koliko još moramo da se potrudimo da bi mogli da pariramo u ovakvim utakmicama. Imamo dosta mladu i neiskusnu ekipu koja je pokušala da parira malo starijim dečacima. Ovaj put nismo pokazali zavidno znanje i igru. Treniraćemo i u narednom kolu ćemo pokušati da pokažemo više i samim tim i da probamo da napravimo bolji rezultat”, izjavio je Damnjanović