Mamuti preko Pastuva do druge pobede u sezoni – SK PLS 2022

799
Mamuti Kikinda Požarevac Pastuvi
Foto: Tamara Milošević

Mamuti iz Kikinde su stigli do druge pobede u sezoni i skora 2-2. Ovog puta rezultatom 27:14 pobedili su Pastuve iz Požarevca, koji i dalje nemaju pobedu u ovoj sezoni (0-4). Na utakmici je bio dominantan američki hvatač iz redova Mamuta Rajan Malone, koji je postigao dva tačdauna.

Prvi tačdauno na utakmici su postigli Mamuta i to kratkim trčanjem reprezentativca Matije Almašija. Pretvaranje za jedan je bilo uspešno (7:0). Odbrana Kikinde se dobro držala u prvoj četvrtini i nije dozvoljavala Pastuvima da se približe njihovoj end zoni. Pred kraj četvrtine konekcija Branislava Feketea i Rajana Malonea se još jednom pokazala efikasnom, te su Mamuti na semafor dodali još jedan tačdaun i povećali vođstvo na 13-0.

Mamuti Kikinda Požarevac Pastuvi
Foto: Tamara Milošević

Treći tačdaun na utakmicu Mamuti su upisali nakon pauze, koja je nastala zbog povrede kvoterbeka Požarevca i odlaska hitne pomoći. Nakon jedne brze akcije u kojoj je Fekete bacio dugačak pas od 50 jardi za Malonea i time rezultat doveo do 20-0 pred sam odlazak na poluvreme.

Požarevcu je pauza mnogo više prijala nego Mamutima, pa su vrlo brzo upisali prvi tačdaun na utakmici. U ekipi Pastuva na mesto kvoterbeka je stao Fericean Paul Petru, koji je kratkim pasom u endzoni pronašao risivera Marcu Laurentiu. Konverzacija za dva poena je bila neuspešna (20:6).

Mamuti Kikinda Požarevac Pastuvi
Foto: Tamara Milošević

Četvrtu četvrtinu tačdaunom su otvorili Mamuti i to kratkim trčanjem Roberta Tereka, koji povečava vođstvo Kikinde pred kraj utakmice na 27:6. Odbrana Kikinde protivniku je samo još jednom dozvolila da se približi end zoni i postigne tačdaun. Požarevac je qb snikom postigao poslednji tačdaun i uspešnom konverzacijom za dva poena postavili krajni rezultat 27:14.

Mamuti u slobodni sve do vikenda 04/05. juna kada će odmeriti snage sa Plavim zmajevima. Pastuvi će u sledećem kolu na domaćem terenu dočekati ekipu Wild dogs iz Novog Sada.

SNIMAK UTAKMICE