Kraljevske Krune novi juniorski šampioni Srbije!

1247
Kraljevske krune šampioni Juniorske lige Srbije
Foto: Royal Crowns Kraljevo

Kraljevske Krune postali su šampioni Juniorske lige Srbije! Oni su u finalu pobedili vršnjake iz ekipe Orlova sa Novog Beograda rezultatom 20:18. Krune su u nedelju ostvarile još jednu pobedu, a to je da su uspelu da sakupe mnoštvo slatkiša i igračaka za bolesnu decu.

U nedelju 4. decembra na stadionu pokraj Ibra u Kraljevu održano je finale Juniorske lige Srbije. Utakmicu je uspešno otvorio napad Kruna poenima već u prvoj četvrtini kada je kvoterbek tima domaćina Mihailo Đokić uputio loptu ka Mihailu Gajoviću, a on je hvatanjem u endzoni Orlova postigao tačdaun, pa je tako Kraljevski klub poveo sa 6:0.

Iako su Krune povele na startu, ipak veću inicijativu u drugoj i trećoj četvrtini su imali gosti. Orlovi su poentirali dva puta trčanjima reprezentativca Srbije Jovana Davidovića, povevši rezultatom 6:12.

Jaka igra obe odbrane se nastavila sve do četvrte četvrtine, kada je kvoterbek Kruna Mihailo Đokić uspeo da se izvuče iz gužve i postigne tačdaun, a zatim da postigne i dodatna dva poena uspešnim passom upućenim opet Mihailu Gajoviću u endzoni protivnika. Kraljevo je time opet povelo rezultatom 14:12.

@saaf.rs Šampioni Juniorske lige Srbije je ekipa Royal Crowns iz Kraljeva 🏆 U Kraljevu je upravo završena finalna utakmica Juniorske lige Srbije u kojoj je ekipa Royal Crowns savladala ekipu Orlovi sa Novog Beograda rezultatom 20:18. Čestitamo ekipi Kruna na tituli šampiona! 🥇#srbija #sport #fyp #foryou #američkifudbal #foryoupage #tiktokserbia🇷🇸 #americanfootball #americkifudbal #saaf #serbia #nationalteamserbia #nationalteam #americanfootballeurope #royalcrowns #royalcroenskraljevo ♬ original sound – SAAF

Nakon uspešno izvedenog on-side kick-offa, Krune su opet došle u posed lopte i Mihailo Đokić je uz jako “čišćenje” ofanzivne linije uspeo da trčanjem postigne još jedan tačdaun za Kraljevo, rezultat je tada bio 20:12 i preostalo je još samo nešto više od minuta do kraja.

Tim Orlova se na kraju odlučio za pass igru i u jednom od tih pokušaja dugačko dodavanje je uhvatio Ivaštanin i smanjio vođstvo Kruna na 20:18, ali ipak pretvaranje za dva poena je bilo neuspešno. U poslednjih 8 sekundi Orlovi su izveli on-side kick-off koji su Krune “pokupile”, a zatim je bilo vremena još toliko da kvoterbek Kraljeva spusti koleno i sviran je kraj.

Za MVP finala je izabran igrač Kraljevskog kluba, sedamnaestogodišnji kvoterbek Mihailo Đokić.

Osim osvajanja titule prvaka podjednako važan uspeh Kruna je i uspešno sprovedena humanitarna akcija prikupljanja paketića za decu koja su na lečenju u Dečijem dispanzeru Doma zdravlja u Kraljevu.

Ovde možete pogledati snimak cele utakmice: