Kikinda do ubedljive pobedu u Požarevcu

317
Foto: Tamara Milošević

Ekipa Mamuta iz Kikinde upisala je još jednu pobedu protiv ekipe Pastuva i iz Požarevca se vraća kao siguran učesnik plejofa PLS 2023.

Mamuti su savladali ekipu Pastuva rezultatom 58-21 nošeni odličnom igrom fanstastičnog tria Fekete-Ros-Elias koji iz utakmice u utakmicu pokazuju ogroman napredak i sve bolju uigranost.

Kvoterbek i vođa ekipe iz Kikinde Branislav Fekete krunisao je odličnu igru pasom sa 4 bačena tačdauna i 175 jardi, a pored Džošue Eliasa koji je uhvatio dva tačdaun pasa, kao odlična hvatačka opcija se i ovaj put pokazao razigraani Uroš Milojković sa uhvaćena tri pasa za konačnih 78 jardi.

Igra trčanjem je ponovo donela veliki broj jardi Mamutima, a akcenat je bio na brzonogom Dejvidu Rosu koji je istrčao 192 jarda uz postignuta 2 tačdauna. Ros je takodje imao i zapaženu ulogu u odbrani uspevši da preseče jedan pas mladog danca Fridersberg-Bilinga.

Odbrana kikinđana odradila je dobar posao potpuno i zaustavila pokušaj igre pasom domaćih Pastuva. Kvoterbek Frides Berg-Biling jedva je uspeo da kompletira 5 pasova za 30 jardi. Svi pasovi su upućeni mladom Marku Šprljanu  koji se iz utakmice u utakmicu dokazuje kao odličan mladi hvatač. Ipak Pastuvi uspevaju koliko toliko da pariraju kroz igru trčanjem, i to preko velikog pojačanja u vidu trkača Goldena Madrigala koji je uspeo da postigne dva tačdauna nakon nekoliko veleslalom trčanja i upisanih ukupno 152 jarde na ovoj utakmici.

Kikindska ekipa je nakon druge ubedljive pobede nad  Pastuvaima obezbedila mesto u vajld kard rundi plejofa PLS 2023.