Vreme je za Serbian Bowl XVIII – Večiti derbi ponovo u finalu!

609
SBB Vukovi Beograd vs Supernova Wild Boars Kragujevac Sport Klub Prva liga Srbije
Foto: Dragan Zabunović

Veliko finale Sport Klub Prve lige Srbije odigraće se u subotu 8. jula od 17 časova u Gornjoj Trnavi na stadionu SC Pampas. Glavni akteri osamnaestog Serbian Bowla su branioci pehara SBB Vukovi iz Beograda i vicešampioni Wild boars iz Kragujevca.

Ove dve ekipe bile su ubedljivo najbolje u regularnom delu sezone. Veprovi imaju savršen skor (6-0), dok su Vukovi poraženi samo od strane rivala iz finala (4-2). Prva utakmica je odigrana je trećem kolu kada su Beograđani bili bolji u gostima. U polufinalima pretprošlog vikenda ekipa Kragujevca je savladala na domaćem terenu ekipu Bukurešt Rebels sa 55:28, dok su aktuelni šampioni Vukovi ubedljivo slavili protiv Blue Dragonsa iz Zemuna rezultatom 34:09.

Ovo je 18. Serbian Bowl u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Vukovi jure svoju 10. titulu, a u svojoj riznici trofeja imaju jedini Kup Srbije 2005. godine i titulu šampiona iz 7 na 7 Prve lige koja se u tom formatu igrala usled pandemije virusa COVID-19.

Veprovi su rešili da nakon osvojenog CEFL kupa ove godine dođu do finala Prve lige Srbije i da pokažu da su itekako zaslužili priliku da titulu vrate u Kragujevac.

Srpska asocijacija američkog fudbala želi da se zahvali svim prvoligašima i čestita na dobroj sezoni, a finalistima želi sreću u Serbian Bowl XVIII. Aktivnosti SAAF-a nastavljaju se u i nakon odigranog Serbian Bowla zbog utakmice reprezentacije Srbije u Danskoj.