INĐIJA INDIANS OSVOJILI BRONZU NA ADRIA BOWLU 2024. U POREČU!

385
Foto: Indians Inđija

Proteklog vikenda, od 19. do 21. aprila 2024. godine, ekipa Inđija Indiansa postigla je značajan uspeh osvajanjem bronzane medalje na međunarodnom turniru Adria Bowl 2024, koji se održao u Poreču, Hrvatska.

Ovaj događaj okupio je 24 ekipe iz različitih zemalja uključujući Nemačku, Holandiju, Austriju, SAD, Španiju, Sloveniju, Italiju, Hrvatsku i Makedoniju, dok su Indiansi bili jedini predstavnici iz Srbije.

U konkurenciji šest grupa, Indiansi su dominirali u Grupi E, zabeleživši tri pobede:

Inđija Indians 40 – 24 Kumanovo Skeletons (Severna Makedonija)
Inđija Indians 27 – 26 Arona 65ers (Italija)
Inđija Indians 47 – 18 Istropolis Invincibles (Slovačka)

U eliminacionoj fazi, Indiansi su nastavili sa sjajnim igrama, savladavši Air Assault (USA) u četvrtfinalu rezultatom 49-25. Iako su u polufinalu tesno izgubili od ovogodišnjih šampiona Kranjskih Jazbeka (Slovenija) sa 27-24, uspeli su se oporaviti i osvojiti bronzanu medalju pobedom nad Roma Raidersima (Italija) rezultatom 33-14.

Ovo je prva medalja za Indianse, a i bilo koju ekipu iz Srbije na međunarodnim fleg takmičenjima!

Trener i kapiten tima, Goran Zec, izrazio je zadovoljstvo postignućima ekipe: „Malo sportske sreće je falilo da prođemo u finale, ali zadovoljni smo našim učinkom. Sa šest utakmica, pet pobeda i jednim porazom u poslednjim sekundama meča, pokazali smo karakter i snagu.”

Prvi tim se sada fokusira na nadolazeće izazove u Prvoj fleg fudbal ligi Srbije, sa ciljem da nastave sa uspešnim nastupima.