Najava polufinala Arena Sport Prve Lige Srbije 2024

312
Najava polufinala Arena Sport Prve lige Srbije 2024

Predstojeći vikend donosi velika uzbuđenja – vreme je za utakmice polufinala Arena Sport Prve lige Srbije 2024 u američkom fudbalu. Najbolje ekipe regularnog dela sezone suočiće se u borbi za finale.

Vukovi Beograd – Kikinda Mammoths

Vukovi Beograd, sa impresivnim skorom od 7:1 u regularnom delu sezone, ulaze u polufinale kao veliki favoriti. Oni su nad Kikinda Mammoths već zabeležili dve pobede ove sezone, sa ubedljivim rezultatima od 54:0 i 35:0 (službeni rezultat). Vukovi su pokazali superiornost i u napadu i u odbrani, te će Mammoths imati težak zadatak da se suprotstave ovom moćnom timu.

Utakmica se igra u nedelju 30.6. od 16 časova na stadionu FK Rakovica u Beogradu. Utakmica će biti uživo prenošena na kanalu Arena Sport 6.

Vukovi Beograd su poznati po svojoj organizovanosti i disciplini na terenu. Njihova ofanzivna linija je jedna od najjačih u ligi, što su dokazali i brojnim poenima tokom sezone. Vođa napada Vukova, njihov kvoterbek i ofanzivni koordinator Rajan Barebi, demonstrirao je izuzetne veštine u vođenju igre i preciznosti u dodavanjima, što je rezultiralo velikim brojem tačdauna. Takođe, njihova defanzivna postava je skoro neprobojna, što potvrđuje činjenica da su u dve utakmice protiv Kikinde uspeli da održe čist konto.

S druge strane, Kikinda Mammoths, sa skorom 3:5, suočavaju se sa velikim izazovom. Pred početak sezone pojačani igračima koji su prethodnih sezona igrali za Novi Sad Wild Dogs, Mammoths su pokazali da mogu da se nose sa pritiskom i iznenade protivnika. Njihov napad koji predvodi Branislav Fekete će morati da pronađe način da probije čvrstu odbranu Vukova, dok će defanzivna postava morati da bude na vrhuncu svojih mogućnosti kako bi zaustavila eksplozivne napade protivnika. Ukoliko uspeju da unaprede svoju igru i iskoriste svoje šanse, mogu se nadati boljem ishodu nego u prethodnim susretima.

Kragujevac Wild Boars – Belgrade Blue Dragons

Drugi polufinalni par Arena Sport Prve lige donosi duel između Kragujevac Wild Boars i Belgrade Blue Dragons. Veprovi su završili regularni deo sezone sa istim skorom kao i Vukovi, 7:1, i s pravom se smatraju favoritima u ovom meču. U prethodna dva susreta sa Blue Dragonsima, Wild Boars su ostvarili ubedljive pobede – 52:13 u Beogradu i 44:6 na svom terenu.

Drugo utakmica polufinala Arena Sport Prve Lige Srbije 2024 igra se u subotu od 17 časova u SC Pampas. I ovaj susret ćete moći uživo da pratite na kanalu Arena Sport 6.

Njihova snaga leži u balansiranoj igri, gde su jednako opasni kroz trčanje i pas. Njihov QB Kori Filds je pokazao impresivne performanse tokom sezone, vodići svoj tim sa preciznim dodavanjima i odličnom koordinacijom sa hvatačima. Defanzivno, Veprovi su se pokazali kao jedan od najtežih protivnika za probijanje, sa čvrstom linijom i brzim lajnbekerima koji su sposobni da zaustave i najopasnije napade. Veteran Milorad Novaković uz ostatak iskusne defanzivne linije i dalje čine okosnicu odbrane Predraga Šćekića.

Belgrade Blue Dragons, sa skorom 3:5, imaju pred sobom težak zadatak. Iako su tokom sezone pokazali trenutke briljantnosti, povrede nekolicine važnih prvotimaca uključujući startnog kvoterbeka Kamerona Valarda donele su značajne promene u koncepciji igre. Plavi Zmajevi će morati da se oslone na svoje ključne igrače, posebno u napadu, kako bi pokušali da probiju snažnu odbranu Veprova. Njihov QB će morati da pokaže vrhunske veštine u vođenju igre, dok će hvatači morati da budu spremni da iskoriste svaku priliku.

Polufinala obećavaju visok tempo, sjajne akcije i mnogo adrenalina. Svi ljubitelji američkog fudbala su pozvani da prate ove napete duele i podrže svoje favorite na putu do finala. Utakmice polufinala Arena Sport Prve lige Srbije 2024 će sigurno pružiti mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, dok se ekipe bore za svoje mesto u finalu. Ne propustite priliku da budete deo ovih utakmica ili ispratite oba susreta u direktni prenosima na kanalu Arena Sport 6:

  • Subota 29.6. 17 časova: Wild Boars Kragujevac – Belgrade Blue Dragons
  • Nedelja 30.6. 16 časova: Vukovi Beograd – Kikinda Mammoths