Dimitrije Obradinović MVP Arena Sport Prve lige Srbije!

442
Dimitrije Obradinović Vukovi
Foto: Bogdana Marić

Mladi talentovani risiver beogradskih SBB Vukova, Dimitrije Obradinović, najbolji je igrač Arene Sport Prve lige Srbije u 2024. godini! Dika je sa 8 bodova završio kao prvi u glasanju, ispred talentovanog tajtenda Plavih Zmajeva Igora Rokvića (6), svog saigrača iz tima risivera Petra Bajalice (5) i iskusnog defanzivca Wild Boarsa Milorada Novakovića (4).

Dimitrije Obradinović Vukovi
Foto: Bogdana Marić

Dika je ove sezone definitivno bio jedna od najboljih i najsigurnijih hvatačkih opcija kvoterbeka Rajana Barabea. Postigao je osam tačdaunova tokom sezone. Možemo slobodno reći da je Dika bio jedan od ključnih igrača u napadu Vukova tokom pohoda ka finalu – Serbian Bowl XIX.

Foto: Bogdana Marić

Mladi Dimitrije prvi put se upoznaje sa američkim fudbalom 2017. godine u kadetskoj selekciji Vukova iz Beograda. U Vukovima je kao junior dva puta postao šampion i jednom vicešampion, a kao senior je tri puta postao šampion i dva puta vicešampion Srbije. Dika je član reprezentacije Srbije od 2022. godine. Dika je izabran za ofanzivnog MVP Srbije na utakmici protiv Švedske, kada je preuzeo vođstvo napada nakon što je startni kvoterbek Branislav Fekete doživeo prelom leve ruke.

Foto: Bogdana Marić

Spremao sam se cele sezone za resivera, što nije bio slučaj prethodnih godina kada sam igrao back up QB. Nagrada pokazuje da je to bila dobra odluka i da se sav trud isplatio. Svakako ovo priznanje ne bih dobio da nije bilo mojih saigrača i trenera, počev od kvoterbeka Ryan-a sa kojim sam imao sjajnu konekciju cele godine, linijaša i skilova koji su blokirali za mene, kao i cele odbrane koja je jakim treninzima učinila mene boljim igračem. Trenutno jedini cilj mi je da Vukovi postanu opet šampioni, tek onda bi ova nagrada imala smisla. – , rekao je Dimitrije za priznanje najbolje igrača Arena Sport Prve lige Srbije.

Foto: Bogdana Marić

Nakon prvog poraza od ekipe iz Kragujevca, nismo bili zadovoljni našom igrom, dozvolili smo da nam vreme utiče na igru. Drugu utakmicu protiv njih smo dobili sa velikom razlikom, bili smo dosta uigraniji, dok su oni imali veliki hendikep što se tiče broja igrača. Treća bi trebalo da bude najzanimljivija jer smo i jedni i drugi na vrhuncu. Za finalnu utakmicu očekujem veliku borbu obe ekipe, dosta poena, lepo vreme i pune tribine. I naravno da se titula vrati u Beograd. – , Dimitrije najavljuje odličan i jak Serboan Bowl XIX.

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita Dimitriju na zasluženoj nagradi!