Afonso Tomas ofanzivni MVP i najbolji strani igrač Arena Sport Prve lige Srbije!

165
Afonso

Raning bek Divljih veprova iz Kragujevca Afonso Tomas izabran je za ofanzivnog MVP-a i najboljeg stranog igrača Arena Sport Prve lige Srbije! On je ubedljivo odneo pobedu u obe konkurencije.

Foto: Tamara Milošević

Afonso je u glasanju za najboljeg stranog igrača sa 12 poena bio prvi ispred QB Ryan Barabea (SBB Vukovi, 8 poena) i svog saigrača QB Corey Fields (Wild Boars, 5 poena). U glasanju za ofanzivnog MVP lige je imao 9 poena, ispred WR Dimitrija Boradinovića (SBB Vukovi, 4 poena) i pomenutog Ryan Barabea (SBB Vukovi, 4 poena).

Ovaj 27-godišnjak u Šumadiju je stigao iz Meksika, gde je branio boje Gallos Negros-a, u profesionalnoj LFA ligi. Kao All-State trkač i MVP, ali i All-State sprinter srednje škole, dobio je nekoliko prestižnih D1 koledž timova, poput Nebraske, Kanzasa, Nevade, Kolorado stejta i Teksas stejta, a opredelio se za SMU Mustangse, gde se nije naigrao, pa je prešao na trećedivizijski Univerzitet Mary Hardin-Baylor. U dresu Crusaders-a preporodio je karijeru i za dve sezone istrčao 2062 jarda, 5,4 po nošenju i postigao 24 tačdauna. Radi se o vrhunskom atleti koji može da pokriva još nekoliko pozicija u napadu i odbrani.

Osećam se sjajno zbog nagrada i dugujem veliku zahvalnost svojim trenerima i saigračima što su me tako snažno gurali napred. Nisam baš znao šta da očekujem kada su nagrade u pitanju. – rekao je Afonso povodom dobijanja priznanja.

Foto: Tamara Milošević

Očekujem da izađemo na teren i damo sve od sebe kako bismo postigli zajednički cilj. Igrati srcem i uživati u igri. – rekao je Afonso pred Serbian Bowl.