Mihailo Petrović najbolji defanzivac Arena Sport Prve lige Srbije 2024!

334
Mihailo

Mihailo Petrović, defanzivni bek Wild Boars Kragujevac, izabran je najboljeg defanzivca (MVP odbrane) ove sezone u okviru Arena Sport Prve lige Srbije!

Foto: Bogdana Marić

U veoma raznolikom i ujednačenom ovogodišnjem glasanju za mesto defanzivnog MVP, Petrović je izabran za najboljeg sa 6 poena, ispred LB Miloša Tresovića (SBB Vukovi) i S Devion Young-a (SBB Vukovi) koji su završili sa 5 boda, a potom slede tri igrača sa 3 boda,  DB Nikola Stojanović (Blue Dragons), DL Milorad Novaković (Wild Boars) i DL Petar Derikonjić (SBB Vukovi), po 2 boda su dobili DL Miloš Janković (SBB Vukovi) i DL Andrija Drča (SBB Vukovi), a 1 bod je dobio LB Dejan Polovina (Mammoths).

Defanzivac Divljih veprova odigrao je skoro svaku utakmicu ove godine i bio je jedan od ključnih igrača u odbrani tima iz Kragujevca.

Mihailo, višestruki šampion i vicešampion sa Veprovima, sa ponosom ističe 2013. godinu i osvajanje juniorske lige, smatrajući to sjajnim rezultatom izuzetne generacije igrača. Tokom studija, Mihailo je neko vreme proveo igrajući za Zmajeve, pre nego što je otišao u Ameriku. Po završetku studija i povratku u Kragujevac, pretrpeo je povredu koja ga je sprečila da završi sezonu 2018. godine na terenu, u kojoj su Veprovi ponovo postali šampioni. Godine 2019. Mihailo odlazi na dalje školovanje u inostranstvo, gde je igrao fudbal u razvojnoj ligi. Vratio se u Kragujevac 2022/23. i pomogao Veprovima da ponovo osvoje titulu.

Mihailo, dobitnik priznanja za najkorisnijeg igrača odbrane u sezoni 2024, skromno priznaje: – Iskreno, nisam očekivao nagradu, tačnije–nisam razmišljao o tome. Zahvalio bih se onima koji su glasali, ali prevashodno svom timu i stručnom štabu, jer je ovo priznanje za sve nas. Okružen sam mladim, talentovanim igračima i uvek je zadovoljstvo kad se prepozna da radimo dobar posao. Smatram da Veprovi imaju istoriju dobrog odbrambenog kolektiva, i mislim da je ovo samo još jedan odraz toga.

Mihailo je uoči sutrašnjeg finala izjavio: – Prvi susret sa Vukovima ove godine možda nije bio sasvim merodavan zbog vremenskih uslova. Druga utakmica takođe nije bila reprezentativna, s obzirom na to da smo imali mnogo povređenih i odsutnih igrača. Zbog toga verujem da će ovogodišnji Serbian Bowl biti najbolje izdanje obe ekipe. Očekujem dobru borbu i odbranu titule.