Najbolji pojedinci Arena Sport Prve lige Srbije 2024!

208
Foto: Ruža Injac

Ove godine SAAF će nagraditi i najbolje pojedince ovogodišnje Arena Sport lige Srbije koje su izabrali predstavnici klubova  Prve lige. Najboljih osam igrača u napadu i odbrani, uz kikera i pantera poneli su zvanje najboljih igrača po pozicijama u 2024. godini.

NAJBOLJI QB

Ryan Barabe – SBB Vukovi Beograd

Ryan Barabe-u je drugi put da predvodi napada SBB Vukova. On je igrao u sezoni 2022. kada su SBB Vukovi stigli i do šampionske titule. Pre nego što je došao u Vukove, Rayan je bio trogodišnji starter i QB Seton Hill Univerziteta. Ove sezone osim što predvodi napad, on je i ofanzivni koordinator Vukova.

Foto: Dragan Zabunović

NAJBOLJI RB

Thomas Aphonso – Wild Boars Kragujevac

Pored toga što je raning bek Divljih veprova iz Kragujevca Afonso Tomas izabran je za ofanzivnog MVP-a i najboljeg stranog igrača Arena Sport Prve lige Srbije! On je ubedljivo odneo pobedu i u  konkurenciji za najboljeg RB-a.
Ovaj 27-godišnjak u Šumadiju je stigao iz Meksika, gde je branio boje Gallos Negros-a, u profesionalnoj LFA ligi. Kao All-State trkač i MVP, ali i All-State sprinter srednje škole, dobio je nekoliko prestižnih D1 koledž timova, poput Nebraske, Kanzasa, Nevade, Kolorado stejta i Teksas stejta, a opredelio se za SMU Mustangse, gde se nije naigrao, pa je prešao na trećedivizijski Univerzitet Mary Hardin-Baylor. U dresu Crusaders-a preporodio je karijeru i za dve sezone istrčao 2062 jarda, 5,4 po nošenju i postigao 24 tačdauna. Radi se o vrhunskom atleti koji može da pokriva još nekoliko pozicija u napadu i odbrani.

NAJBOLJI WR

Dimitrije Obradinović – SBB Vukovi Beograd

Mladi talentovani risiver beogradskih SBB Vukova, Dimitrije Obradinović, pored toga što je najbolji je igrač Arene Sport Prve lige Srbije u 2024. godini, on je takođe dobio priznanje i za najboljeg risivera za sezonu 2024.
Dika je ove sezone definitivno bio jedna od najboljih i najsigurnijih hvatačkih opcija kvoterbeka Rajana Barabea. Postigao je osam tačdaunova tokom sezone. Možemo slobodno reći da je Dika bio jedan od ključnih igrača u napadu Vukova tokom pohoda ka finalu – Serbian Bowl XIX.

Dimitrije Obradinović Vukovi
Foto: Bogdana Marić

NAJBOLJI OL

Đorđe Pešut – Wild Boars Kragujevac

Pešut je jedan od najmlađi što se tiče staža igranja američkog fudbala u Wild Boars-ima. On je počeo da trenira američki fudbal u junu 2021 u klubu Divlji veprovi iz Kragujevcu, sa kojima je 2022. godine postao vicešampion, a 2023. godine i šampion Srbije.

NAJBOLJI DL

MILOŠ JANKOVIĆ – SBB Vukovi Beograd

Janković je prvi put počeo da se bavi američkim fudbalom 2006. godine u klubu Panthers iz Pančeva. Pored domaće lige, sa seniorskim timom Pantera je četiri puta učestvovao na međunarodnim takmičenjima, 2009. EFAF Čelendž kup, 2015. Alpe Adria liga, 2011. I 2014. CEI Interliga, kada je i postao šampioni. Pored Pantera igrao je i u Rumuniji za ekipe 89ers iz Temišvara, Locomotives iz Rešice i Warriors iz Bukurešta. Sezone 2022. i 2023. igrao je za Plave zmajeve iz Beograda, sa kojima je postao i šampion Balkanske lige. 2024. godine prelazi da igra za vicešampione Srbije SBB Vukove iz Beograda. Za reprezentaciju igra od 2009. godine.

NAJBOLJI LB

MILOŠ TRESOVIĆ – SBB Vukovi Beograd

Miloš Tresović je mladi talentovani lajnbeker koji je započeo svoju fudbalsku karijeru 2019. godine, prvo u fleg fudbalu, a zatim u U17 i U19 tekl fudbalu. U 2023. godini debitovao je u seniorskoj ligi i u oktobru je odigrao svoju prvu utakmicu za seniorsku reprezentaciju protiv Francuske. Njegov tim je stigao do finala, a Miloš je uveren da će ove godine osvojiti trofej.

NAJBOLJI DB

NIKOLA STOJANOVIĆ – Blue Dragons Zemun

Sa američkim fudbalom počeo je davne 2015. godine igrao  igrajući fleg U15 U17, kao i igrajući junirosko prvenstvo za Pirate.  2018. godine prelazi u SBB Vukove gde je odigrao Juniorsku ligu kada je postao vicešampion. Pauzirao je sa američkim fudbalom do 2020. godine. kada dolazi da igra za Plave zmejeve. Za reprezentaciju Srbije igra od 2021. godine od utakmice protiv selekcije Austrije i od tada nije propustio ni jednu utakmicu reprezentacije Srbije. Igrao je i za U15 fleg reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu, kada je Srbija osvojila bronzu. Bio je u All Pro timu Prve lige Srbije 2022. i 2024. godine.

Foto: Ruža Injac

NAJBOLJI K/P

ŽELJKO STEGNJAJA – SBB Vukovi Beograd

Američkim fudbalom je počeo da se bavi 2015. godine u Panterima iz Pančeva. 2018. godine prelazi u SBB Vukove. Sa Vukovima je osvojio domaće prvenstvo 2021. i 2022, a 2018. godine je osvojio i CEFL kup. Startni je kiker i panter reprezentacije Srbije.