Gorillas Subotica šampion Pionirske U15 Fleg lige!

100

U subotu 22. juna, na terenima u okviru Sportskog centra “Janko Pejanović” na Paliću, odigran je finalni turnir U15 Pionirske Fleg lige Srbije.

Učesnici su bili četiri najbolje ekipe iz grupnog dela takmičenja.
Iz grupe sever ekipe Gorillas Subotica i Bajmok Blacks, a iz grupe Jug su prošle ekipe Kraljevo Royal Crowns i Novi Beograd Orlovi.

Na finalnom turniru viđen je odličan i uzbudljiva igra u oba polufinala, gde su se na prvom terenu sastali Gorile i Orlovi, a na drugom terenu Bajmok i Kraljevo.

Bilo je nešto uzbudljivije na drugim terenu gde su Bajmok i Kraljevo prikazali odličnu igru, dosta dugačkih pasova za tačdaunove i neizvestan rezultat do kraja, gde je na kraju Bajmok slavio sa 5 poena razlike rezultatom 42:37, te su se time plasirali u finale.

U polufinalnom susretu domaćina i ukupno prvoplasirame ekipe ligaškog dela Gorila, sa Orlovima, ekipa iz Subotice bila je bolja rezultatom 40:13, čime je zakazno finale između dve ekipe sa severa Subotice i Bajmoka.

U finalnoj utakmici bilo je dosta dobrih poteza, odličnog trčanja sa loptom, prodora, dalekih pasova za poene, ali je i igra bila nešto grublja, što.je normalno za finale kada su emocije na najvišem nivou.

Bajmok je bolje započeo igru, i u prvom napadu poveo, međutim Gorile su u nekoliko napada uspele da preokrenu rezultat pre svega pasovima. Kvoterbek Aleksandra Gergelj, hvatanjima risivera Žarka Mušickog, i trčanjima raning beka Jovana Čemerlića, i sačuvaju rezultat do kraja utakmice.

Na kraju ekipa Gorila iz Subotice bila je bolja i pobedila u finalnoj utakmici rezultatom 27:13.

Ekipa Gorillas Subotica su Šampioni U15 Pionirske Fleg Lige Srbije za 2024 godinu.

Drugo mesto osvojila je ekipa Bajmoka, treće Kraljevo, dok su Orlovi bili četvrti.

Za MVP igrača lige proglašen je hvatač domaće ekioe iz Subotice, Žarko Mušicki.

Ovo je ekipi Gorila iz Subotice peta titula Šampiona države u Juniorskog Fleg Fudbala, u šest godina postojanja.

– Ova titula nam je veoma značajna, jer smo time zaokružili proces stvaranja mladih igrača od najmanjih uzrasta pa sve do osvajanja liga, i to sa tri različite generacije ’06, ’07, i sada sa ’09/’10 godištem. Ovaj proces uključuivao je rad sa U13 i U15 selekcijama, njihove uspehe, da bi kao kruna svega ti igrači koji su višestruki šampioni države, postali deo selkcija Reprezentacije Srbije, što se naravno najviše videlo prošle godine kada smo zajedno sa igračima iz ostalih klubova, sa U17 selekcijom Srbije ušli u finale Evropskog Prvenstva, i postali Vicešampioni Evrope. Ove gidine, u Septembru pred nama je Evropsko Prvenstvo za uzraste U15 i U17, gde se nadamo ponavljanju vrhunskog rezultata od prethodne godine, osobito jer se ivogodišnje Evropsko Prvenstvo održava kod nas, u Srbiji, od 6 do 8.Septembra, na terenima Kovilovo Resort-a. Hvala svim učesnicima finalnog turnira, igračima i trenerima sve četiri ekipe, na fer i korektnoj igri, kao i sudijam, i savezu. – rekao je glavni trener ekipe šampiona Gorila, Ivan Palija.