Predstavljanje stručnog štaba reprezentacije Srbije

45

Nakon intervjua sa novim selektorom i glavnim trenerom reprezentacije Srbije Bojanom Kovačevićem, vreme je da vam predstavimo ostale trenere i osoblje nacionalnog tima.

Đorđe Timotijević
Trener tight endova i running backova

Foto: Bogdana Marić

Timotijević je dugogodišnji član Kragujevac Wild Boars-a, sa bogatom karijerom kao igrač i trener. Igrao je ofanzivnu liniju (OL) u periodu od 2007. do 2018. godine, gde je svojim doprinosom pomogao klubu da ostvari značajne uspehe u domaćim i regionalnim takmičenjima. Đorđe je 2011. godine započeo svoju trenersku karijeru, preuzimajući ulogu trenera ofanzivne linije i koordinatora igre trčanjem (run game). Njegov rad sa igračima obuhvata sve uzraste – od flag fudbala, preko omladinskih timova, pa sve do seniora, pružajući igračima kvalitetne osnove i napredne tehnike. Posebno se istakao 2019. godine kada je preuzeo ulogu privremenog ofanzivnog koordinatora, čime je dodatno doprineo uspehu Wild Boars-a u tom periodu.

 

Predrag Durlić Vujić
Trener linebackera
Predrag Durlić Vujić, poznatiji kao Bob, je iskusni trener sa gotovo dve decenije posvećenog rada u američkom fudbalu. Njegova trenerska karijera počela je 2005. godine u Pančevu, gde je vodio ekipu Panthers-a kao glavni trener i defanzivni koordinator. Nakon rada sa Panthers-ima, 2021. godine postaje defanzivni koordinator u Banat Bulls-u, gde nastavlja sa vrhunskim radom u defanzivi. Njegovo iskustvo na nacionalnom nivou uključuje rad sa reprezentacijom Srbije, gde je 2009. godine bio trener linebackera, a od 2012. do 2019. godine defanzivni koordinator, pružajući izuzetnu podršku timu u međunarodnim takmičenjima.

 

 

 

Miroslav Markov
Trener kvoterbekova
Rođen 1984. godine, Markov ima dugu karijeru u američkom fudbalu u Srbiji, kako kao igrač, tako i kao trener. Igrao je na pozicijama quarterbacka i wide receivera u Pančevo Panthers-ima od 2004. do 2011. godine. Nakon kratkog povratka na teren sa Banat Bulls-ima 2019. godine, Miroslav se potpuno posvetio trenerskom radu. Trenersku karijeru započeo je 2009. godine, radeći sa mladim ekipama Panthers-a, gde je trenirao wide receivere i quarterbackove, dok je u periodu od 2012. do 2013. bio trener wide receivera seniorskog tima Panthers-a. Njegov rad sa U19 i U15 timovima Flag fudbala od 2009. do 2015. godine dodatno je obogatio njegovo iskustvo u radu sa mlađim kategorijama. U 2024. godini preuzeo je ulogu trenera wide receivera u Vukovi Beograd timu.

Foto: Bogdana Marić

Bojan Milić
Trener specijalnih timova
Rođen 24.03.1977. godine, Bojan Milić je izgradio impresivnu karijeru kao trener specijalnih timova sa više od 15 godina iskustva u radu sa brojnim ekipama. Igračku karijeru je započeo kao ofanzivni linijaš u Panthersima iz Pančeva, gde je igrao u periodu 2004-2005. Nakon toga se prebacio na trenerske vode, gde je od 2009. do 2018. godine radio kao koordinator specijalnih timova za Panthers-e. Njegov rad sa specijalnim timovima bio je ključan za uspehe tima u domaćim ligama. Paralelno je radio i kao ofanzivni koordinator, prvo za Panthers-e, a zatim i za Banat Bulls-e od 2019. do 2021. godine. Njegovo znanje i posvećenost radu sa specijalnim timovima donelo mu je i angažman u reprezentaciji Srbije, gde je radio na ovoj poziciji od 2011. do 2018. godine.

Foto: Bogdana Marić

Željko Novak
Trener risivera
Novak je dugogodišnji igrač i trener sa gotovo dve decenije iskustva u američkom fudbalu. Njegova karijera započela je 2005. godine u B timu Zmajeva, poznatijem kao Električar, da bi 2006. godine postao član prvog tima, gde je igrao na poziciji wide receivera. Tokom 2008. godine igrao je za tim Highlanders iz Beograda, gde je ostao do 2010. godine, a potom se vratio u matični klub Zmajeve. Tokom svoje karijere igrao je na pozicijama wide receivera i tight enda, a povremeno i kao linebacker u odbrani. Nakon završetka igračke karijere 2020. godine, posvetio se trenerskom poslu i postao glavni trener Plavih Zmajeva. Sa timom je postigao veliki uspeh, osvajanjem Balkanske lige u tri uzastopne godine (2021, 2022, 2023). Njegovo iskustvo i znanje omogućilo mu je da postane i trener wide receivera u stručnom štabu reprezentacije Srbije 2021,2022, 2023. i ove godine.

Foto: Tamara Milošević

Billy Hatten
Trener defanzivne linije
Billy Hatten je američki trener i bivši igrač defanzivne linije sa značajnim iskustvom u američkom fudbalu. Njegova igračka karijera počela je na West Virginia Wesleyan Univerzitetu 2013. godine, a kasnije je igrao za Wayland Baptist Univerzitet u periodu od 2014. do 2016. godine. Nakon univerzitetske karijere, Hatten je igrao za nekoliko evropskih klubova, uključujući Gyor Sharks, Szombathely Crushers i Resita Locomotives. Trenersku karijeru započeo je kao defanzivni koordinator i trener defanzivne linije u Szombathely Crushers-u, gde je radio od 2019. do 2022. godine. Nastavio je svoju karijeru u Ujpest Bulldogs-u, gde trenutno radi kao trener defanzivne linije i defanzivni koordinator juniorskog tima. Njegovo iskustvo u američkom i evropskom fudbalu omogućilo mu je da uspešno prenosi svoje znanje mladim igračima.

Foto: Bogdana Marić

Danilo Mijušković
Defanzivni koordinator
Kao igrač, svoju karijeru je započeo 2008. godine u Kragujevac Wild Boars-ima, gde je igrao na poziciji wide receivera. Tokom godina, prilagodio se različitim pozicijama, igrajući kao linebacker, defanzivni linijaš i fullback. Njegova igračka karijera trajala je do 2022. godine, a od 2015. do 2021. bio je deo reprezentacije Srbije, gde je igrao kao defanzivni linijaš. Trenersku karijeru započeo je 2014. godine kao trener defanzivne linije u Wild Boars-ima, gde je postepeno preuzimao odgovornosti u radu sa različitim uzrastima, uključujući omladinske i seniorske selekcije. Njegov rad obuhvata pozicije glavnog trenera, defanzivnog i ofanzivnog koordinatora, kao i koordinatora specijalnih timova.

Foto: Bogdana Marić