SUPERLIGA: Krune i Zmajevi u bici za opstanak

631

Učesnici prošlogodišnjeg plej-ofa, Kraljevo Royal Crownsi i Beograd Blue Dragonsi, sastaće se ovoga puta u meču koji ima poptupno drugačiji takmičarski značaj. Oba tima u dosadašnjem delu sezone ostvarila su samo jednu pobedu i četiri poraza, pa će pobednik ovog duela načiniti veliki korak ka opstanku u eliti, a nije isključeno da se nađe i u plej-ofu.

Krune su tokom sezone imale mnogo pehova sa povredama, pa su zato oprezni optimisti pred ovu utakmicu.

Očekuje nas najeteža utakmica u sezoni, utakmica koja odlučuje, od koje sve zavisi! Kao i uvek, maksimalno motivisani verujemo u pobedu, uprkos povredama igrača na ključnim pozicijama. Dočekujemo dobro poznatog protivnika koji je takođe u sličnoj situaciji kao i mi, tako da očekujemo veoma čvrstu i tešku utakmicu – rekao je Đorđe Đorđević, nekadašnji kvoterbek, a sada trener Kraljevskih Kruna.

U prošloj sezoni, Krune su na domaćem terenu savladale Zmajeve rezultatom 20:7 i kasnije završile prvenstvo na trećem mestu, dok su Zmajevi bili četvrti. Ove godine oba tima daleko su od prošlogodišnje forme i sada će se u direktnom okršaju boriti za opstanak.

Mislim da će ovo biti teška utakmica u koju naš tim ulazi spreman, jer dosta toga zavisi od ove utakmice. Zmajevi su tim koji takođe zna o kakvoj se utakmici radi, tako da očekujem težak meč i pobedu – kaže defanzivni linijaš Kraljevskih Kruna, Aleksandar Spin Simović.

Zanimljivo je da čak četvorica Kraljevčana od ove godine igraju za Zmajeve, a predvodi ih Kraljevčanin i bivši igrač Kruna, defanzivni koordinator, Stefan Ugljevarević.

Kako je sezona krenula po zlu, predstoji nam teška utkmica koja je možda najvažnija ove sezone, jer njome bismo obezbedili opstanak u ligi koja je ove godine neizvesnija nego ikad. Iako još uvek imamo šanse da se domognemo plej-ofa, pobedom u obe preostale utakmice, to ne bi trebalo da nam bude prioritet u ovom trenutku, već treba da gledamo utakmicu po utakmicu. Moj bivši klub Kraljevo ima odlične klince, pojačane sa nekoliko stranih igrača i kao takvi čine jedno dobru skupinu, što smo na svojoj koži osetili i prošle godine. Iako su Zmajevi stariji, fizički dominantniji i iskusniji, to nam ne daje za pravo da ni u jednom trenutku pomislimo da ćemo lako proći na gostovanju u Kraljevu. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo u narednoj utakmici i to ćemo učiniti samo pravim pristupom. Uprkos mnogim poteškoćama, nastalih smanjivanjem igračkog kadra i samog funkcionisanja kluba, igrači su u najtežim trenucima pokazali prave osobine zajedništva. Probudio se pravi timski duh koji je negde u međuvremenu zaspao i mogu reći da me ovaj tim, koji čine ovi divni ljudi, čini ponosnim što sam Zmaj – smatra Ugljarević.

Poput Kraljevčana i Beograđani u ovaj meč ulaze sa imperativom pobede.

Posle meča sa Veprovima ulazimo silno motivisani. Utakmica je jako bitna za obe strane, jer odlučuje o mestu u plej-ofu, ali isto tako i opstanku u Superligi. Smatram da će Kraljevo pružiti žestok otpor, ali nećemo im tako lako dozvoliti da postižu poene. Takođe, očekujem dosta od napada svog tima. Zmajevi dolaze po pobedu u Kraljevo – otkriva defanzivni linijaš Plavih zmajeva, Vukola Milenkovć.

Utakmica se igra u nedelju, od 16 časova, na Atleltskom stadionu pokraj Ibra.