CEFL: Veprovi preživeli Ljubljanu

576

Iako oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca, Divlji veprovi iz Kragujevca slavili su u Ljubljani pobedu nad domaćim Silverhawksima rezultatom 40:33, čime su zauzeli prvu poziciju u regionalnoj CEFL ligi uoči završnice regularnog dela prvenstva Na taj način, Kragujevčani su došli u odličnu poziciju i već sada došli na korak od plasmana u finale ovog takmičenja.

Meč su bolje otvorili Kragujevčani, fild golom Srđana Ružida posle dugog drajva i od tada nisu prepuštali prednost protivniku. Prva četvrtina završena je rezultatom 0:3. Period dobre igre Šumadinaca trajao je do poluvremena, do kada su se i ređali poeni Wild Boarsa. Ajk Vitaker, kvoterbek Kraguječvana, sjajno je predvodio svoj tim, pa je bio i najzaslužniji za potonje vođstvo.

Najpre je trčanjem došao do end zone, a onda je i pasom sastavio Filipa Nedeljkovića sa najbranjenijim delom protivničkog dela terena. Usledili su još trčanje Šejna Vonga, a zatim i pas Vitakera ka tajtendu Nikoli Tomiću, posle kojih je na semaforu stajalo velikih 30:7 za našeg predstavnika.

Domaći tim se probudio, pomogli su im Kragujevčani i greškama u trećoj deonici. Prednost se topila, a Silverhoksi su sve više pretili. U trećem period napravili su 13:0, čime su se vratili u meč (20:30). Kragujevčani na startu poslednjeg perioda ponovo prave sebi problem, pošto ne uspevaju ispred end zone Ljubljančana da poentiraju tačdaunom, već su posle fambla Vonga morali da se zadovolje fild golom Ivana Živanovića (31 jard).

Još jednom su Slovenci pripretili, trčanje Črepinšeka omogućilo im je da dođu na samo 6 poena prednosti, ali je onda fenomenalni Vitaker uzeo stvar u ruke i bukvalno sa tri uzastopna trčanja, uz odličnu reakciju ofanzivne linije i sjajno blokiranje, stigao do novog tačdauna i time rešio pitanje pobednika.

Slovenci su do kraja uspeli samo da ublaže predost, ali ne i da ugroze trijumf  Divljih veprova. Na kraju meča, Divlji veprovi, koji su i poslednjih dana bili angažovani kako na izgradnji nasipa, tako i na prikupljanju nekoliko tona humanitarne pomoći ugroženima u poplavama, umesto slike slavlja, poslali su u Srbiju fotografiju sa jasnom porukom i apelom za pomoć slanjem sms poruke na broj 1003. 

Naredno kolo donosi početak raspleta jer se u Beogradu sastaju trenutno tredeplasirani SBB Vukovi i Ljubljana Silverhoksi. I tu utakmicu ljubitelji američkog fudbala mogu videti na Sportklub televiziji u nedelju 1. juna sa početkom u 14 časova.