CEFL: Veprovi prokockali finale, Vukovi protutnjali Budimpeštom

644

Pretposlednje kolo Sportklub CEFL-a priredilo je veliko iznenađenje. Prvoplasirani Kragujevac Wild Boarsi su porazom 21 poenom razlike od Ljubljana Silverhoksa verovatno izgubili mesto u finalu (30:9), dok su s druge strane, SBB Vukovi overili svoj plasman u završnu borbu za odbranu trofeja, pobedom u Budimpešti nad nejakim Dokler Vulvsima – 50:14.

Favorizovanim Kragujevčanima je za prolazak u finale bila potrebna pobeda ili poraz razlikom manjom od 19 poena. Međutim, ekipa Silverhoksa nije došla u Kragujevac klonulog duha i pored teškog zadatka. Da su utrčavanjem Gregora Črepinšeka u end zonu protivnika tek krenuli da hvataju zalet, pokazali su posle fild gola Kragujevčana, kada su sa tri tačdauna kvoterbeka Kenrika Meknila stigli do 24 poena razlike na poluvremenu (27:3). Prvo od ta tri poentiranja bilo je dodavanje ka Bojanu Justinu, drugo ka Maticu Tomšeu, a zatim je Meknil i sam postigao tačdaun trčanjem i nagovestio ogromno iznenađenje.

U drugom poluvremenu, indisponirani kvoterbek Vajld Borsa, Ajk Vitaker uspeo je da smanji razliku tačdaun dodavanjem do Kena Hejla (Ken Hale) na povoljnih „minus 18“ i uhvati slamku spasa. Kragujevčani su u ovom periodu bezuspešno pokušavali da stignu do još kojeg poena. Njihova odbrana se konsolidovala, pa je u drugom poluvremenu dozvolila samo fild gol Aleša Zakšeka, koji je, ipak, bio dovoljan za veliko slavlje.

Silverhoksi su ovom pobedom gotovo osigurali mesto u finalu, jer u završnici sezone dočekuju poslednjeplasirane Dokler Vulvse, koje su danas Beograd SBB Vukovi pregazili u Budimpešti.

U međusobnim susretima, prva tri tima na tabeli imaju skor od 2-2, a u postignutim poenima vode SBB Vukovi sa poen razlikom +14, slede ih Silverhoksi sa -5, dok Vajld Borsi sada imaju -9.