Reprezentacija beogradskog univerziteta nadigrala „Falconse”

2710

Selekcija Univerziteta u Beogradu ubedljivo je savladala ekipu Falcons iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 35 : 8 u svom prvom istorijskom meču.

Već nakon prvog poseda lopte akcijom playaction kvoterbek domaćeg tima Mitrović uspeo je da pretrči dvadesetak jardi i uđe u protivničku end-zonu. U listu strelaca se upisao i vajd-risiver Vukova Mario Lugonja, a čak tri puta se u end-zoni Falkonsa nasao i trkač beogradskih Plavih zmajeva Željko Kostić.

Odbrana je bila na visini zadatka i predstavljala je neprobojan zid za goste koji su samo jednom uspeli da dođu do poena neočekivanim i neverovatnim pasom od 70 jardi kvoterbeka Latimora za poentiranje hvatača Koba.

KRETANJE REZULTATA

7 : 0 – trčanje 23y, QB Mitrović (Pirates); PAT Todorović (Lavovi)
13 : 0 – trčanje 14y, RB Kostić (Blue Dragons); PAT neuspešan
21 : 0 – trčanje 15y, RB Kostić; pretvaranje za 2 Kostić
21 : 8 – pass 72y, QB Latimor za WR Koba; pretvaranje za 2 Bartsch
28 : 8 – trčanje 18y, RB Kostić; PAT Todorović
35 : 8 – pas 22y, QB Mitrović za WR Marija Lugonju (SBB Vukovi); PAT Todorović

Samo dan nakon prve istorijske pobede počele su da se ređaju ponude selekciji BG univerziteta da „ukrste koplja” sa nekim od evropskih univerzitetskih timova naredne godine.

bg_univerzitet_falcons_uae_d

Meč između selekcije Univerziteta u Beogradu all star tima Falcons iz UAE bio je revijalnog karaktera i „inicijalna kapisla”, prvi korak ka tome da Srbija dobije i univerzitetsku reprezentaciju u američkom fudbalu.

U ekipi beogradskog univerziteta bili su njegovi studenti i nekoliko iskusnijih igrača iz SBB Vukova, Plavih zmajeva, Pirata, Hawksa, Golden Bearsa, Legionara, Lavova… Glavni trener bio je Kori Vilijams (eng. Corey Williams), igrač i pomoćni trener u ekipi Plavih zmajeva, koji je pre nekoliko sezona igrao u Emiratima za ekipu Abu Dabi Wildcats i dobro poznaje protivnika.

Falcons je zapravo ekipa sastavljena od najboljih igrača lige u američkom fudbalu u UAE, i većinom su to Kanađani i Amerikanci koji žive i rade u Emiratima, uz nekoliko Evropljana i naravno lokalnih igrača. Ekipa je u proteklih nekoliko meseci odigrala više seniorskih međunarodnih mečeva (Kazahstan, Šri Lanka, Indija), i nijedan nisu izgubili.