Orlovi Novi Beograd šampioni Pionirske U15 fleg lige Srbije!

1396
Orlovi Novi Beograd šampioni U15 2020

Orlovi Novi Beograd novi su šampioni Pionirske U15 fleg lige Srbije. Na finalnom turniru održanom na terenu FK Studentski grad, mladi Orlovi su u polufinalu savladali Kraljevo Royal Crowns sa 47:6, a potom su i u finalu bili bolji od rivala iz Grupe Sever ekipe Subotica Gorillas sa 32:20. Subotica je pre toga savladala beogradske Vukove sa 36:6, a Vukovi su u meču za treće mesto izgubili od Kraljeva sa 26:7 i na taj način Krune su osvojile bronzanu medalju.

Organizator finalnog turnira i predsednik Orlova Marko Rakočević zahvalio se svim učesnicima ovogodišnjeg takmičenja: „Prvo bih hteo da pohvalim trenere Aleksu Miškovića i Sinišu Ivaštanina, kao i prethodne trenere ove generacije Davida Hanomihl-Lukića i Nebojšu Rajkovića. Oni su odlično radili sa ovom decom što sada možemo i rezultatski da potkrepimo. Zatim, naravno, želim da pohvalim decu na izvrsnom uspehu, roditelje koji su bili podrška tokom celog puta i Radeta Rakočevića čije iskustvo je bilo od velikog značaja u smislu podrške koju nam je pružao. Drago mi je da je MVP nagradu opet odneo Milan Manić, zaslužio je pošto se sjajno pokazao na obe strane lopte kao QB i sejfti.

Zahvalio bih se  svima u organizaciji i svim ekipama jer smo uspeli da održimo takmičenje u ovim teškim vremenima. Nadam se da će se sledeće godine normalizovati situacija tj. vratiti na staro i da ćemo moći da igramo i tekl i fleg fudbal”, rekao je Rakočević.

Osim Milana Manića U15 šampioni Srbije su: Marija Mikavica, Fedor Ivaštanin, Marko Đukić, Danilo Đurović, Milan Nocić, Ivan Škiljević, Luka Marković, Ratko Dabović, Uroš Bulatović, Ognjen Nikolić, Kosta Dapčević, Pavle Čorak, Aleksa Todorović, Bogdan Kuburović, Stefan Đukelić, Aleksa Lakić, Andrej Rakočević, Luka Kostadinovski, Janko Vukosavljević, Filip Ackov, Dušan Dodig, Luka Stojović, Vuk Lazarević, Andrej Bijelić, Mihajlo Miletić, Petar Andžić, Marko Maravić, Uroš Nikolić.

Trener Orlova Aleksa Mišković istakao je da je presudilo iskustvo: „U ovoj fazi razvoja, mislim da je presudio nešto dugoročniji rad Orlova. Svakako, želim da čestitam svim ekipama koje su se takmičile ove godine. Žao mi je što QB Kraljeva nije bio u mogućnosti da nastupa ovog puta, ali nadam se da ćemo uskoro odmeriti snage u punim sastavima”, rekao je Mišković.

Srebrne medalje za ekipu Subotica Gorillas osvojili su: Ana Bodić, Zora Takić, Nebojša Palija, Mihajlo Palija, Aleksa Skrpan, Milan Dulić, Nikola Kitanović, Ognjen Smiljić, Danijel Rostas, Uroš Puškić, Nemanja Đorđević, Danijel Brajković i trener Ivan Palija.

Bronzanu medalju za kraljevačke Krune osvojili su: Strahinja Savić, Ognjen Dubovac, Pavle Jovanović, Andrija Vidović, Miloš Vuletić, Andrija Šekularac, Savo Šljivić, Sergej Šljivić, Strahinja Savić, Nikola Milivojević, Dušan Jarić, Andrija Savićević, Nikola Radišić, Ognjen Radović, Stefan Filipović, Veljko Kostadinović i trener Srđan Ćosić.

Za tim Vukova igrali su Ilija Jovanović, Relja Stamenković, Nikola Maslaković, Gradimir Radojević i Filip Mitrović, a vodio ih je trener Mihailo Stefanović.

Posle osvajanja trofeja u kategorijama do 11 i 13 godina prošle godine, Orlovi su nastavili sa dobrim radom što se rezultatski prenelo i na ovu sezonu. Ovaj tim udario je dobar osnov za 2021. godinu, gde će se takmičiti u tekl i fleg kategorijama do 15 godina, kao i kadetskoj ligi do 17 godina. Takođe, timovi Subotica Gorillas i Kraljevo Royal Crowns nastavili su sa odličnim radom i dobrim rezultatima i nema sumnje da će biti najveći rivali Orlovima u narednim godinama, uz nadolazeće Vukove, Pirate, Forestlanderse, kao i u mlađim selekcijama standardno dobre ekipe Inđiju Indians i Jagodinu Black Hornets.