Divlji veprovi pobedili Plave zmajeve u Kragujevcu – SK PLS 2021

1283
Divlji veprovi vs Plavi zmajevi 2021

Domaći Divlji veprovi ugostili su ekipu Plavih zmajeva iz Beograda pobedili ih sa 38:34. Utakmica je rešena u poslednjem napadu, ofanzivac Zmajeva Karson Oulet bacio se sa loptom ka pilonu, međutim nagazio je liniju pre nego što je dodirnuo pilon.

Utakmica je počela napadom Kragujevca koji je zaustavljen posle 4 akcije. Ipak, Zmajevi su u svom prvom napadu napravili fumble koji je pokupila odbrana Veprova. QB Ajzea Vid doveo je napad domaćina u 5 jardi, a RB Ešton Hurd je ušao u end zonu. Konverzija za 2 poena je bila neuspešna.

Napadu Zmajeva trebalo je više vremena da uđe u ritam. Malo je falilo da i posle sledećeg napada dođe do izgubljene lopte, međutim iskusni panter Aleksandar Radovanović pokupio je loptu i uspeo da je prebaci na polovinu Kragujevca. Dobar drive koji je vremenski ušao u drugu četvrtini krunisali su Ajzea Vid i Toma Todorović pasom za 20 jardi. Isti tandem doneo je i 2 poena, što je bila jedina konverzija domaćih na današnjoj utakmici (14:0).

Ponovo je napad Zmajeva bio neuspešan i pored osvojenog jednog dela terena. Pant Radovanovića je ovaj put bio odličan i Divlji veprovi su morali da krenu iz svojih 5 jardi. Usledio je najbolji napad Kragujevca na utakmici koji je opet krunisao Vid dugim pasom u korner end zone (20:0).

Zmajevi su prvi put pokazali znake života u napadu tokom poslednjeg napada u prvom poluvremenu, Metodično su napali odbranu, osvajali deo po deo terena, a na kraju Karson Oulet postigao je prvi TD trčanjem. Radovanović je bio siguran za dodatan poen (20:7). Neophodno je bilo za tim da odbrana Zmajeva zaustavi napad Veprova pred poluvreme, ali nisu uspeli. Još jedan sjajan pas Vida povećao je prednost Kragujevca na poluvremenu (26:7).

Prvi napad u drugom poluvremenu imali su Zmajevi i to su iskoristili da se približe na dva poseda. Ognjen Mitrović bacio je TD pas za Danijela Đorđića, a Radovanović je pogodio stativu te je ostalo 26:13. Odbrana Zmajeva igrala je mnogo bolje u drugom poluvremenu i zaustavila je prvi napad domaćina u trećoj četvrtini. Napad Beograđana dobio je novu priliku, Mitrović je brzo pronašao Ouleta pasom, a ovaj odlično izbegao tri defanzica Veprova i ušao u end zonu za 45 jardi i novih 6 poena (26:20). Tim rezultatom se završila treća četvrtina.

Na početku poslednje, Kragujevac je vratio prednost od dva poseda. Uglavnom kroz trčanje ušli su duboko na polovinu Zmajeva, a onda je Hurd došao do svog drugog TD kratkim trčanjem (32:20). Nije mnogo trebalo Zmajevima da se vrate u igru. Mitrović je uručio loptu Karsonu Ouletu, a mladi Kanađanin apsolutno je izigrao odbranu šampiona. Ovog puta uključio je i roling na putu od 55 jardi do tačdauna za 32:27.

Kragujevac je ponovo vratio prednost. Skrin pas igra na hvatače je odlično funkcionisala i tako su završili sledeći napad. Rezultat je bio 38:27 i delovalo je da je utakmica rešena. Ipak, Ognjen Mitrović to nije dozvolio. Dobar pas za Aleksandra Anđelkovića uveo ih je u polovinu domaćina, Mitrović je onda osvajao jarde trčanjem, a onda ponovo pronašao mladog Anđelkovića za 30 jardi i TD (38:34).

Divlji veprovi su morali da uzmu jedan novi daun da osiguraju pobedu i nisu uspeli. Ajzea Vid je na trećem pokušaju probao da pobegne odbrani, ali je napravio fambl i Zmajevi su imali šansu za pobedu. Odbrana Veprova se unervozila i načinila je nekoliko grešaka koji su dali jarde Zmajevima da uđu 5 jardi. Tada je Oulet dobio loptu od Mitrovića, krenuo u desni ugao i bacio se ka pilonu, ali linijski sudija dosudio je aut pre nego što je Kanađanin uleteo u end zonu. Ostalo je 38:34 i Kragujevac je izbegao drugi poraz u sezoni.

Startni levi gard Zmajeva i reprezentacije Srbije, ujedno i predsednik kluba Nikola Davidović, posle utakmice je bio veoma direktan: „Bila je veoma teška i neizvesna utakmica. Čestitke domacinu na borbenosti do samoga kraja. Nažalost, linijski sudija je odlučio utakmicu, ne Veprovi, ne Zmajevi. Ne vidim njegov cilj i izgovor u tom postupku. Ukraden nam je čist TD na samom kraju koji je naneo nenadoknadivu štetu našoj ekipi i blato na obraz sudijskoj organizaciji i američkom fudbalu u Srbiji. Koplja se uvek nekako na našim leđima prelome”, rekao je Davidović.

U narednom kolu, Divlji veprovi putuju u Jagodinu gde se sastaju sa Black Hornetsima. Zmajeve očekuje težak meč protiv gradskog rivala Vukova na domaćem terenu.