MekDauel: “Neka je sa srećom, Novi Sade!”

629

Izabrati najupečatljivijeg pojedinca preliminarnog dela takmičenja u Superligi i nije teško kada se uzme u obzir učinak Brendona MekDauela. Amerikanac u redovima Vukova je bio zaslužan za čak 21 tačdaun “čopora”, a u superligaškim utakmicama je to učinio na sve moguće načine koje napad pruža.

Čak 16 puta je utrčao u endzonu rivala sa loptom u ruci, dvaput je dodao saigračima za tačdaun, a tri puta je i sam bio u ulozi hvatača kada su se postizali poeni. Dodaju li se i tome dve uspešne konverzije za dva poena, kao i “špartanje” terenima Srbije, jasno je zašto će za Vojvode MekDauel predstavljati najveću pretnju u finalu Superlige. Raning-bek “čopora”, međutim, uopšte ne razmišlja u stilu “lako ćemo”, jer u goste stižu Novosađani, željni titule.

McDowell,

– Kad god i gde god da se sastaju Novi Sad i Vukovi, to mora da bude dobar meč. Mišljenja sam da su oba tima izuzetno dobro utrenirana, a i poseduju izvrsne sportiste. Zato u finalu sledi velika, istinska borba dva velika tima, kaže MekDauel.

Brendon MekDauel je stigao među Vukove uoči početka ove sezone, a zablistao je već na samom startu kada je sa tri tačdauna trčanjem i presečenim dodavanjem u drugom produžetku “presudio” Vojvodama. Ipak, i pored toga što mu nije bilo ravnog kada je reč o “igri po zemlji”, zasluge u potpunosti “prebacuje” na račun svojih saigrača iz ofanzivne linije.

– Naša igra trčanjem je bila naše najveće oružje u dosadašnjem toku sezone. Sa izuzetnom ofanzivnom linijom koju posedujemo, uz četiri ili pet raning-bekova kojima raspolažemo, često smo baš “po zemlji” dolazili do uspeha. Ipak, sve pohvale za uspešna trčanja idu našim “linijašima”. Njima nema ravnih, u to sam siguran.

MekDauel je siguran u još nešto: Vukovi sazrevaju. O tome svedoče i sledeće njegove reči:

– Kada je sezona počela naš tim je bio kao životinja koja je u kavezu, a koja želi da pobegne, da rastrgne okove. Ponašanje na terenu nas je ponekad dovodilo u problematične situacije jer smo kažnjavani kada nam to ni malo nije bilo potrebno. Možda je zato, po meni, najveći uspon ovog tima u 2009. povećana samo-kontrola. Sada igramo istim intenzitetom, ali opreznije, te ne pravimo kazne koje skupo koštaju. Uspevamo da kontrolišemo sopstvenu agresivnost.

Na međunarodnoj sceni američkog trkača “čopora” zadesila je povreda u vidu istegnuća mišića, ali je ona, prema njegovim rečima, prošlost. A ono što je budućnost – MekDauel priziva džentlmenski:

– Povreda je, posle tretmana i perioda rehabilitacije, izgleda sasvim prošla i svi “sistemi” kao da su potpuno funkcionalni. Zato mi ostaje samo da kažem “Srećno, Novi Sade!”,  jer želim da, kao i prošli put, naš duel bude istinsko uživanje.